Az utolsó párbaj

Eredeti cím: 
The Last Duel

Scott új filmje Eric Jager The Last Duel: A Story of Trial by Combat in Medieval France című könyvéből készült , amely egy valós történetet mesél el egy 14. századi párbajról egy francia lovag és uralkodója között, miután előbbi az utóbbit vádolja. hogy megerőszakolja a feleségét.

A film a 14. századi Franciaországban játszódik, a csúcspárbaj konkrét időpontja 1386. december 29-én. A cselekmény a középkori Európában játszódik, amikor a történelem egyik legvéresebb és leghosszabb ütközete, hasonlóan a viking csatákhoz , a százéves háború Anglia és Franciaország közötti konfliktusok sorából állt, elsősorban a francia korona iránti követelések miatt, a Valois francia ház és a Plantagenet angol ház között. A mozi ott kapcsolódik be a történetbe, amikor V. Károly király meghal, és 11 éves fia, VI. Károly trónra lépett 1380-ban. Csak 1453-ban amikor az angolok vereséget szenvedtek, és Franciaország megtartotta uralmát saját koronája felett, bár ezzel véget ért a hagyományosan összefonódó francia és angol monarchia.

Jean de Carrouges felesége ellentmondásos személyiség volt Robert de Thibouville, normann nagyúr lányaként, aki a területi vitákban nevezetesen több francia király ellen állt. Carrouges feleségül vette az örökös reményében, és megpróbálta újdonsült követelését felhasználni apósa ingatlanára, hogy visszaszerezzen egy földterületet riválisától, Jacques Le Gristől ( Adam Driver ). A követelés bírósághoz fordult Pierre gróf ellen, aki birtokolta az ingatlant, és Le Grisnek adta, bár miután Carrouges elvesztette a pert, a hírneve Pierre bírósága körében csökkent, és a Le Gris -szel való viszálya nőtt. További két sikertelen kísérlet után, hogy területi igényét növelje, Carrouges Le Grist okolta a vereségeiért. Körülbelül egy évvel később a férfiak újra kapcsolatba léptek, és megfogadták, hogy véget vetnek viszályuknak, majd Carrouges bemutatta Le Gris -t feleségének.

A százéves háborúban elszenvedett francia vereségek után Carrouges hazatért, és legyőzte, míg Le Gris gazdagabb lett és nőies hírnevet szerzett magának. Egy napon, amikor Marguerite egyedül maradt otthon anyja vagy szolgái nélkül, a középkorban ritkaság a nemesasszonyok számára, Le Gris nyilvánvalóan megjelent a házában azzal az állítással, hogy kétségbeesetten szereti. A lány tiltakozott, ezért Le Gris behatolt a házába, és érdeklődött, hogy van -e kapcsolata. Amikor a lány ismét elutasította, barátja, Adam Louvel segítségével erőszakosan megerőszakolta. Azt állította, hogy megölné, ha bárkinek elmondaná, ezért csendben maradt, amíg férje hazatért, majd bevallotta neki, és tanácsot adott a Le Gris -szel történtekről.

Bemutató: 
csü., 2021/10/14
Rendező: 
Ridley Scott
Szereplők: 
Matt Damon, Adam Driver, Ben Affleck, Jodie Comer, Alex Lawther
Forgalmazó: 
Fórum Hungary
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)