Jason Bourne elpusztíthatatlan és bekékült!

Már lassan 15 éve, hogy útjára indultak a Bourne filmek a mozivásznon. Az irodalmi alappal rendelkező sorozat immár az ötödik részénél tart, és hatalmas népszerűségnek örvend. Matt Damon visszatér ikonikus szerepéhez és ezúttal is Paul Greengrass (A Bourne-csapda, A Bourne-ultimátum) rendezésében verekszi át magát rejtélyek során. A nagysikerű sorozat legújabb részében Jason Bourne ismét eggyel közelebb kerül ahhoz, hogy megfejtse, ki is ő valójában. Mikor felcsendül Moby ikonikussá vált filmzenéje már tudjuk, hogy a szórakozás garantált lesz! Mindezek mellett most BD-n azaz „kék” lemezen is élvezhetjük hősünk kalandjait.

A látványos és izgalmas akciófilmben olyan nagyszerű színészek bukkannak fel Damon mellett, mint Alicia Vikander (A dán lány), Vincent Cassel (Transz) vagy Tommy Lee Jones (Nem vénnek való vidék), és újra szerephez jut Julia Stiles (10 dolog, amit utálok benned) is.

A Bourne jelenség

Bourne tehát megállíthatatlan, a célja elérésért bármire képes buldózerszerű karaktere üdítő színfolt a hasonló krimi és kémfilmek forgatagában. Sokkal emberibb, és elérhetőbb, mint mondjuk James Bond, felspécizett ügynök helyett egy jól képzett Robinson Crusoe-t kapunk. Bourne eldugott helyeken látja el sebeit, a legsötétebb helyeken húzza meg magát, és a démonaival küzd.
Az évek folyamán egy ígéretes kezdet után a Bourne-filmek egyre jobbak és többek lettek, bár sokaknak a sorozat a harmadik résszel véget ért. Matt Damon negyedik alkalommal alakítja az emlékeivel küzdő Jason Bournet, az egykori CIA ügynököt, akinek talán msot sikerül többet megtudnia a múltjáról. Sokan kételkedtek benne, hogy az öregedő színész képes lesz-e megint úgy eljátszani Bourne szerepét, hogy az méltó legyen az elődökhöz. Tizennégy év bizony elég sok idő egy szerepnek, de Damon legalább annyira hajthatatlan és tettre kész, mint a film címszereplője, így biztosak lehetünk benne, hogy nem szándékozik csalódást okozni nekünk.

Ahogy az lenni szokott a film DVD kiadása mellett a BD verzió is el van látva remek extrákkal:

• Bourne visszatér – Matt Damon és Paul Greengrass mesélnek szeretett karakterükről
• Harcra kész – kulisszák mögötti videók
o Pusztakezes box
o Közelharc
o Leszámolás a Vaskézzel
• Menekülés Athénból: az üldözéses jelenet forgatása egy zsúfolt városban
• Leszámolás Las Vegasban – kulisszák mögötti videók
o Káosz a konferencián
o Autósüldözés

A rajongók jó hír, hogy az eddigi epizódok is megjelentek DVD-n és BD-n bővített tartalommal!

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)