rockopera

Stíluskavalkád a 2013-as Szegedi Szabadtérin

Nemzetek izgalmas történelmi eseményeit és sokszínű hagyományait jelenítik meg a Dóm téri előadások 2013-ban. Amerikai polgárháborúval tarkított szerelmi sztori, kínai harcművészet a 21. század légi akrobatikájával és a magyar államalapítás kultikus rock-verziója is műsoron lesz a jövő évi Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Tovább

Honfoglalás, új magyar rockopera a RAM-ban

Honfoglalás, magyaroknak, magyarokról - új történelmi rockopera a főváros első élményszínházában február 4-én, és 22-én. A RaM előadás különlegessége, hogy kőszínházban először jelenik meg lóháton Pintér Tibor, aki Táltos szerepében meséli el a hét vezér hazatérését.

Tovább

A legenda újraéled - 30 év újra színpadon a Bábjátékos

Harminc év után újra színpadon látható A bábjátékos c. rockopera a Soproni Petőfi Színházban. A premier év elején volt, a két főszereplő Vastag Tamás és Szolnoki Tibor. A rendező Katona Imre, aki az ősbemutatót színpadra állította a régi Rock Színházban. A darabot június 8-án a Nemzeti Színházban tekinthetjük meg egyszeri alkalommal. A bábjátékost 1985-ben mutatta be a Rock Színház. Várkonyi Mátyás és Béres Attila darabját 150-szer játszották el.

Tovább

Vikidál Gyula a Vazul Vére rockoperában

Hosszas tárgyalások, egyeztetések után végre megszületett a jó hír, miszerint Vikidál Gyula is tagja lett a Vazul Vére rockopera produkciónak. A szervezők ezzel a lépéssel óriásit alkottak, hiszen Vikidál az István, a király legnépszerűbb és legelismertebb Koppánya most az „idős” Istvánként tér vissza 2015. április 12-én a Csepel Munkásotthonban.

Tovább

25 év után ismét Jézus Krisztus Szupersztár Magyarországon

Az elkövetkező napok sőt, hónapok újbóli sikere lehet a legendás Jézus Krisztus Szupersztár c. darab. Andrew Lloyd Webber és Tim Rice rockoperája forradalmasította a zenés színházat. A nem mindennapi előadást - több szereposztásban - a Madách színházban láthatjuk modern fény és hangtechnikával.

Tovább

Jézus Krisztus Szupersztár

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza csaknem 25 év (!) után a budapesti közönség elé: Andrew Lloyd Webber és Tim Rice rockoperája forradalmasította a zenés színházat, és olyan kérdéseket vetett fel, amelyek mindmáig érvényesek.

Ország: 
Magyarország
Hossza: 
150 perc
Rendező: 
Szirtes Tamás
Írta: 
Tim Rice
Zene: 
Andrew Lloyd Webber
Szereplők: 
Csengeri Attila, Feke Pál, Tóth Attila
Szereplők: 
Serbán Attila, Száraz Tamás, Varga Lajos
Szereplők: 
Balogh Anna, Gallusz Nikolett, Polyák Lilla
Szereplők: 
Posta Victor, Sasvári Sándor, Venyige Sándor
Szereplők: 
Ádok Zoltán, Nagy Sándor, Szerednyey Béla
Bemutatja: 
Madách Színház

Tovább