Varga Miklós, Vikidál Gyula, Feke Pál és Vadkerti Imre közös klipben a kisiskolásokkal

A közösségi csatornákon látható majd az a klip, amely a Kárpát-medence magyar nyelvű általános iskolásait buzdítja arra, hogy vegyenek részt az István, a király iskolába megy... című versenyben. Az ötezer hazai és külhoni magyar nyelvű általános iskola számára kiírt versenyben diákok fogják előadni, rögzíteni és a YouTube-ra tölteni az alaptantervben szereplő rockopera egy-egy jelenetét.

A győztes iskolák és szólisták egy stadion mérető helyen fogják bemutatni a rockoperát.

A különleges versenyt beharangozó kisfilmben a harminchat éves mű főszereplői, Varga Miklós, Vikidál Gyula, Feke Pál és Vadkerti Imre mellett gyermekek szerepelnek és éneklik együtt a rockopera egy-egy részletét, ezzel mintegy előre jelezvén, mi várható a gyermekszereplőktől.

Az István, a király iskolába megy... program a 100 éves Trianoni megemlékezés méltó részét képezi azáltal, hogy hazai és külhoni gyerekek egy színpadon éneklik a legnépszerűbb történelmi rockoperát. A győztesek egyik díja lesz, hogy elutazhatnak Párizsba, és egy Versailles-i kirándulás keretében megnézhetik a szégyenletes trianoni szerződés aláírásának helyszínét. Természetesen egy Disneyland-i kirándulás sem maradhat el.

Fotó: Szörényi Réka / Zikkurat Színpadi Ügynökség

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)