Kult-Mix

2017. november 12-én este 7 órától válogatott Händel-darabok csendülnek fel a Zeneakadémia Solti termében. A két kantátát neves énekes szólisták és a Savaria Barokk Zenekar szólaltatják meg korhű hangszereken, Németh Pál karmester és fuvolaművész vezényletével. Az est rendezője, valamint díszlet- és jelmeztervezője Greifenstein János.

5

2017. december 16-án, a Papp László Sportarénában meghallgathatjuk a csellisták vadonatúj klasszikus zenei átdolgozásait 12 fős vonós zenekar kíséretében, amelynek köszönhetően nem csak egy hagyományos koncertet, hanem egy showműsort láthatunk a színpadon, komoly színpadi rendezéssel. A két horvát csellista 2011-ben vált ismertté, amikor Michael Jackson „Smooth Criminal” című számának feldolgozásával berobbant a köztudatba.

5

A több platinás nemzetközi zenei szenzáció és 2017-es Grammy® jelölt CELTIC WOMAN a legújabb koncert turnéjuk keretében, a ‘Voices of Angels’ során a Budapest Arénába érkeznek, 2017. november 10-én, péntek este. A koncert során hallhatjuk az angyali hangú Susan McFadden-t, Mairéad Carlin-t, Éabha McMahon-t és a lélegzetelállító Celtic (kelta) hegedűművészt, Tara McNeill-t.

5

Az Experidance manapság a tánckultúrát ötvözi - mint legújabb Cinderella c. darabjában - a prózai és zenés műfajokkal. A klasszikus Hamupipőke történet ezúttal ősi tartalmi formájában, de az ExperiDance saját felfogásában, tánc- és mesemusicalként kel életre látványos showelemekkel és énekesek közreműködésével a RAM colosseum színpadán, szeptember végétől.

5

Egyedülálló fejlesztést jelentett be a Budapest Sportaréna teljesen megújult az Aréna beléptetőrendszere, amely QR kód mellett már NFC képes jegykezelésre is alkalmas. A létesítmény a rendszerrel egy időben mobiltelefonos applikációt is elindít, amellyel a belépéstől kezdve a parkoláson át az ételrendelésig számos kényelmi funkciót vehetnek igénybe a koncertlátogatók. 2018. január 1-jétől teljesen készpénzmentes lesz az intézmény, amely egész Európában egyedülálló.

5

Október 28-án a Magyar Nemzeti Cirkusz Richter a eddigi legnagyobb volumenű produkcióját Circus Maximus láthatjuk a Papp László Budapest Sportcsarnokban. A cirkuszi szuper show közel 100 egzotikus állattal és több mint 100 fős stábbal várja a nagyérdeműt! Garantáltan életre szóló élményt nyújtanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

5

Október 21-én Illényi Katica klasszikus tango zenei koncertet ad a csodálatosan felújított Pesti Vigadó Dísztermében. Az előadás tematikája a kortárs és klasszikus zenei tango. A Liszt-díjas hegedűművész a XX. század tango zeneművészetének olyan meghatározó és kiemelkedő műveit adja elő, mint például Astor Piazzolla argentin zeneszerző Négy Évszak Buenos Airesben (The Four Seasons of Buenos Aires). Külön érdekessége a koncertnek, hogy magyar szerzők – többek között Ábrahám...

5

Szeptember 30-án, este hét órakor a Zeneakadémia Solti György kamaratermében először Edward Elgar e-moll vonósszerenád, op. 20 című műve hangzik fel, amelyet az Erkel Ferenc-díjas Beischer-Matyó Tamás Time’s All-Severing Wave – concerto brácsára és vonószenekarra című darabja követ, Horváth Balázs vezényletével. A szünetet követően Benjamin Britten Variációk egy Frank Bridge-témára, op. 1 című zeneművét hallgathatja meg a közönség.

Nincs címke
4

René Baumann vagy, ahogyan az igazi rajongók ismerik: DJ BOBO iszeptember 16-án, Magyarországon ad fergeteges koncertet. A jubileumi Mystorial elnevezésű koncerte a szomszédból, Bécsből érkezik Budapestre. A retro szerelmeseinek örömére a hihetetlen népszerűségű Total Dance Festival jóvoltából hazai sztárparádéval egészül ki és válik egész éjszakássá a show élmény! Ráadásként pedig DJ André melegít be a "Totaldance Mix"-el. A "jelszó": Freedom és Somebody...

Nincs címke
5

Pontosan 40 éve, 1977. augusztus 16-án hunyt el a rock and roll királya, Elvis Presley. Mindössze 42 éves volt. Tiszteletére világszerte megmozdulásokat szerveznek, egykori otthonában, Gracelandben gyertyás felvonulással emlékeznek a zenei ikonra. Elvis soha nem lépett fel Európában, ám 2018. június 6-án a magyar közönségnek is lehetősége lesz arra, hogy megtapasztalja a lehető legéletszerűbb Elvis-koncertélményt.

5