tánc

Recirquel Újcirkusz Társulat: Párizs Éjjel

A Recirquel Újcirkusz Társulat harmadik egész estés előadása - január 19. Müpa -, a Párizs Éjjel minden eddiginél bohémabb hangvételű, és az elveszett illúziókat állítja színpadra. A harmincas évek dekadens és fülledt erotikájú világát tárja elénk, felidézi a századelő párizsi lokáljainak vággyal teli és szerethető miliőjét.

Tovább

A Játékkészítő – zenés szuperprodukció

A december végén debütáló, A Játékkészítő című zenés akciómese. Sokak szerint az István, a király óta nem volt ilyen volumenű színházi “vállalkozás”. A színen feltűnik majd – mások mellett - Alföldi Róbert, Oroszlán Szonja, Szabó Győző, Pokorny Lia, Bereczki Zoltán és Nagy Feró is. Az új produkció egy vadonatúj helyszínen, a Tüske Csarnokban kerül bemutatásra december 27 és 30. között.

Tovább

Koncertek és művészi táncbemutatók a New Orleans áprilisi repertoárján

A szeszélyes hónapot a 30 éves fennállását ünneplő PUF nyitja. A Pál Utcai Fiúk Akusztik koncertjén ismert vendégművészek közreműködésével - főleg akusztikus hangszerelésben - felcsendülnek az egykori nagy slágerek és a vadonatúj dalok is. A legendás zenekart másnap a hazai zenei élet legaktívabb, immár nemzetközileg is elismert jazz-pop formációja, a Peet Project követi. A népszerű együttes a floridai fesztivál-fellépés előtt itthon mutatja be harmadik nagylemezét (Overseas.

Tovább

Szeptembertől tánciskolák éjszakája

Idén ősszel egy éjszakára ismét a táncimádóké Budapest és több vidéki város is, idén, immár harmadik alkalommal. Szeptember 14-én a már megszokott színvonalú programokkal és pazar meglepetésekkel várja majd az érdeklődőket, akik ezen az estén belekóstolhatnak a tánc varázslatos, mesebeli világába.

Tovább

A nyár leghosszabb és legszínesebb fesztiválja

Június-július-augusztus hónapokban zajlik a főváros kulturális és turisztikai sikerrel kísért brand fesztiválja, a Budapesti Nyári Fesztivál. Két fő helyszíne: a Margitszigeti Szabadtéri Színpad (az ország egyetlen és legrégebb épített kőszínháza) és a budai oldalon található Városmajori Szabadtéri Színpad közel 100 programmal, ősbemutatókkal, bemutatókkal, külföldi és vidéki társulatok meghívásával és családi programokkal gazdagítja Budapest kulturális arculatát.

Tovább

Győri Tavaszi Fesztivál sokszínű programokkal

A 16. Győri Tavaszi Fesztivál - március 15. és 31-e között - idén is mindenkire gondolt: kicsikre és nagyokra, fiatalabbakra és idősebbekre, a hölgyekre éppúgy, mint a férfiakra, családosokra és egyedülállókra - a határon innen és túl.

Tovább

Jazz és szimfonikusok - Jazz és tánc

A nem mindennapi est – melynek keretében 24 jazz-muzsikus, egy szimfonikus zenekar és 10 táncos lép fel – első részében a Magyar Jazzművészek Társaságának három muzsikusa által komponált műveket a Társaság tagjai adják elő szimfonikus zenekarral. A két műfaj találkozása egy harmadikat hoz létre, és magában hordozza az izgalmas zenei megújulás lehetőségét, a nagyzenekari hangzás és az improvizációs zene ötvözésével.

Tovább

Határtalan szenvedély, dinamizmus és kémia: Jónás Vera Experiment x MA•ZE show

Egy egészen rendkívüli évbúcsúztató esemény várja mindazokat, akik december 26-án este 20 órakor az A38 Hajóra látogatnak. A MA•ZE táncosai a Jónás Vera Experimenttel közösen lépnek fel egy sosem látott, és rengeteg extrával színesített koncert-show keretében. Nagy Emese, Simet Jessica és Várnagy Kristóf táncosok a DART formációból kiválva MA•ZE néven alakultak újjá 2017-ben.

Tovább

MA•ZE: egyszerre magyar és nemzetközi táncformáció

Egy este (szeptember 21. és 22.) két különleges előadást is láthatunk a Trafóban. Nagy Emese, Simet Jessica és Várnagy Kristóf táncosok a DART formációból kiválva a közelmúltban MA•ZE néven alakultak újjá. Várnagy Kristóf mesélt az előadásról, a kezdetekről és a tervekről.

Tovább

Gellérthegyi álmok -Magyar dráma táncban elmesélve

Különleges, hazai színházban még nem látott előadással készül Schell Judit és Finta Gábor. A november 5-től bemutatásra kerülő komplex színházi élményt ígérő előadás Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok című drámája alapján készül, a két főszerepet Schell Judit és Finta Gábor játssza, illetve táncolja majd. Próza és tánc tehát egyetlen műben… A képzelet kiterjesztését pedig egy olyan különleges vetítési technika teszi felejthetetlenül plasztikussá, amely prózai színházban egészen újszerű és lenyűgöző hatást kelt. Többszörösen is valóra vált álmok tehát ezek a Gellérthegyi álmok.

Tovább