Kult-Mix

Idén július 3. és augusztus 17. között hét komolyzenei koncerttel, valamint a Budapest Bár, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band előadásaival vár minket a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál.

5

Még csak bő fél éve létezik, de már hét könnyűzenei tehetségkutató döntőjébe bejutott a Köpönyegforgatók. Az együttes tagjai több helyről is elhozták a legjobb zenész díjakat, két tehetségkutatót pedig meg is nyertek. A trió ontja magából a dalokat, most a Bőségszaru c. számmal, és a hozzá forgatott, 360 fokos kamerával készült klippel jöttek ki.

4

Ismét színpadon az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb zenés sikere: Sztárénekesek a Fertőrákosi Barlangszínházban Stéphanie Schlesser, Vastag Tamás, Füredi Nikolett és Szomor György főszereplésével, Pataki András rendezésében mutatja be a Soproni Petőfi Színház Elton John - Tim Rice Aida c. musicaljét, először június 15-én, 30-án és július 1-jén a Sopron melletti Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban.

5

Az évente megújuló tematikának köszönhetően idén is új, ez alkalommal hamisítatlan provence-i hangulattal várják a finom borok és különleges koncertélmények híveit június 9-én és 10-én a VI. Gere Jazz Fesztiválra.

4

Keresztes Ildikó igazi ínyenc, aki rajong a székely ételkülönlegességekért és nagy szerelmese a gasztrofesztiváloknak is. Az új Csíki Sörplacc megnyitóján a székely gourmet falatok mellett a belga csokiba mártott málnás kürtőskalács is teljesen levette a lábáról. Új menő, kiülős hely a Bálna teraszán az ízletes székely ételek mellett igazi sörkülönlegességek, káprázatos kilátás és a kihagyhatatlan erdélyi kürtőskalács illata csalogatja a gasztronómia szerelmeseit.

5

A Budapesti Nyári Fesztivál, az ország legszínesebb összművészeti fesztiválja idén minden eddiginél több nemzetközi művész közreműködésével kínál minőségi kulturális programokat a budapestiek és a fővárosba látogató hazai és külföldi vendégek számára, júniustól augusztus végéig.

5

Július 12. és 15. között rendezik az egyik legnépszerűbb nyári zenei rendezvény-sorozatot, a VeszprémFestet. Prince hajdani zenekara, a The New Power Generation a legendás művésszel közösen alkotott legnagyobb slágereket játssza majd el, emellett Richard Bona, Heather Small (az M People hangja), valamint Tom Jones lesznek a fesztivál idei sztárjai.

5

Idén 62. alkalommal rendezik meg az Euróvíziós Dalfesztivált. Európa legnagyobb zenei vetélkedőjének ezúttal Kijev ad majd otthont, köszönhetően a tehetséges ukrán énekes, Jamala tavalyi győzelmének. Ebben az évben 43 ország igazolta vissza részvételét a versenyen, melynek szlogenje a ’Celebrate Diversity’. A dupla korongon „felkészülhetünk” a fesztiválra.

5

Május 11-én este egy vadonatúj zenei produkció és egyben emlékest résztvevői lehetünk az Orfeumban. George Michael gazdag zenei életművéből nehéz kiválasztani a „legjobbakat”, hiszen a több, mint 100 millió lemezt eladott popsztár dalait a 80-as évektől napjainkig rajongók hada hallgatja. Dalai sokszor szókimondóak, a balladáktól egészen a szenvedélyes funky ritmusokig. A zenés emlékezés Hegyi Dávid énekes tolmácsolásában hangzik el.

5

Korcsolyázó zsonglőrökkel, magaskorcsolyás produkciókkal, bicikliző és kézen korcsolyázó artistaszámokkal Az Antartaktisz gyermekei c. műsorral - várja a közönséget áprilistól - augusztus 27-ig a Fővárosi Nagycirkusz.

4