13. Falk Art fórum

Tizenharmadszor kerül megrendezésre a Falk Art Fórum, Antik és Modern Művészeti Fesztivál. Szeptember 22-én, szombaton ismét művészetkedvelők lepik el a Falk Miksa utcát és környékét. A késő estig nyitva tartó galériák, kiállításokkal, bemutatókkal, tárlatvezetésekkel, játékkal várják az érdeklődőket.

Megnyílik a galériák misztikusnak tűnő világa, a betérőknek csakis a kíváncsiság kötelező. Az utcán felállított pihenőpadok olyan műalkotások, melyeken jó megpihenni, beszélgetni, vagy csak hallgatni a zeneszót.

Az idei fesztivál kiemelt programja az Iparművészeti Múzeum becses, a Zsolnay Manufaktúra által készített mázas épületdíszeinek árverezése a Nagyházi Galériában. A jótékonysági árverés bevételét a múzeum javára fordítják.A Moró Antik ezúttal is különleges tárlattal jelentkezik – Japánból származó bronz műtárgyakat mutat be. A próbaveretek ritka gyűjteményét mutatja be a Seres Karát Galéria tárlata, amelyek a pénzverőszerszámok kipróbálását szolgálták.

Hári Anikó ékszereit és Makány Márta ruháit nemcsak a galériában, hanem előtte, az utcán is bemutatják.

Ne feledkezzünk el a zenéről, itt lesznek: Kálloy Molnár Péter és zenésztársai, Váczi Eszter és a Quartet, a Pátkai Rozina Quintet, fellépnek a Tóth Aladár Zeneiskola növendékei, és zene szól a Falk Miksa utca 13. udvarán is, ahol a Haas Daléria Gangversenyén Weszely Ernő harmonikázik és Linda Sue Moshier énekel.
Már hagyományt teremtettünk: tudjuk, a találkozások napja ez a szombat minden ősszel és tavasszal. Stílusok és korok, generációk és művészeti ágak találkoznak a Falk Art Fórumon, ami tagadhatatlanul egyre inkább a miénk. Családdal, baráti társasággal vagy akár egyedül – érdemes szombaton a Falk utcába látogatni, és a fesztivál ingyenes programjairól színesen mesélő Falk Art Kurírral a kézben kincskeresésre indulni.

A programokról bővebb információ a www.falkart.hu oldalon. található.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Új hozzászólás beküldése

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • Minden email cím át lesz alakítva ember által olvasható módon, vagy (ha a JavaScript engedélyezett) ki lesz cserélve kattintható, de biztonságos hivatkozásra.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.
Az űrlap beküldése a Mollom adatvédelmi irányelveinek elfogadását jelenti.