Minden kezdet nehéz, de egy ilyen kiadvánnyal garantáltan sokkal könnyebb lesz!

Magyar cím: 
Számítógéphasználat kezdőknek
Megjelenési év: 
2016
Írta: 
Bártfai Barnabás

A szerző legújabb könyve, a korábbi népszerű Hogyan kezdjem? c. kiadvány a legújabb operációs rendszerekre és irodai programokra átdolgozott változata. A frissítést a technika gyors fejlődése tette szükségessé, és ennek köszönhetően a kötet a legkorszerűbb információkkal szolgál mindazokon a területen, amelyekkel egy kezdő számítógéphaszálónak érdemes megismerkednie. Haszonnal forgathatják mindazok, akik úgy érzik: (még) kevés gyakorlattal rendelkeznek a számítógépek használatában.

Legyen diák vagy nyugdíjas, a könyv ajánlható mindenkinek, aki meg szeretné tanulni a számítógépek kezelését, illetve az ehhez nélkülözhetetlen kifejezések használatát.

A könyvből számos új ismeretet sajátíthatunk el az alapszintről elindulva, a számítógép megvásárlásától és első bekapcsolásától kezdve a legfontosabb felhasználói programok alkalmazásáig. Megismerkedhetünk a számítógép részegységeivel és kiegészítőivel (olyan izgalmas perifériák használatára is kitérve, mint például a scanner, a nyomtató, a botkormány vagy a kamera). Megtanulhatjuk a Windows 10 rendszer, valamint a legalapvetőbb és legfontosabb alkalmazások használatát. Ezt a hasznos kézikönyvet forgatva hamarosan a szövegszerkesztés és a táblázatkezelés sem tűnik majd ijesztően bonyolultnak, képeket szerkeszthetünk és elektronikus leveleket küldözgethetünk magabiztosan, és a számítógépre betolakodó vírusokat is játszi könnyedséggel fogjuk kiirtani. A könyv végén függelékek, tárgymutató és egy hasznos kifejezésgyűjtemény nyújt további segítséget az olvasónak, hogy ne vesszen el az információk tengerében. És hogy miért olyan biztos, hogy ez a könyv csupa jól hasznosítható információt tartalmaz? Egyszerű a válasz: a leírtak tanfolyamok gyakorlati tapasztalataira épülnek. A gyakorlatiasságot pedig tovább erősíti, hogy a megszerzett ismereteket a könyvben található ellenőrző kérdések és gyakorlati feladatok segítségével mélyíthetjük el.

A stílus a szerzőtől megszokott módon a kezdő felhasználók számára is könnyedén érthető, követhető, nem kelti szakmai dokumentáció látszatát. Noha a könyv elsősorban a Windows 10 és az Office 2016 verziójára épül, azok is haszonnal forgathatják, akik régebbi operációs rendszerrel vagy korábbi programverziókkal rendelkeznek, mivel a kezelés tekintetében csupán minimális eltérések vannak.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)