A különleges DC képregény lexikon

Magyar cím: 
DC Szereplők Nagykönyve
Írta: 
Melanie Scott

Vajon Superman a legnagyobb hős? Honnan származik Wonder Woman? Kik Batman szövetségesei? Kik öltötték már fel a Zöld Íjász-jelmezt? Kik tartoznak az Igazság Ligájába? Ezekre és még rengeteg másik kérdésre megkapjuk a választ ebből a DC Comics-szakértők által írt, 216 oldalas képes kiadványból, amelyben több mint 200 lenyűgöző karakterrel és szuperhőscsapattal találkozhatunk, többek közt Batmannel, Harley Quinnel, Rébusszal a Shazam-családdal és az Igazság Ligájával.

Nem kifejezetten csak a rajongóknak szól, hanem azon olvasóknak, akik többet szeretnének megtudni a DC Comics univerzumáról. Amellett, hogy egy jól megírt és bemutatott könyv lenyűgöző képregényképekkel, kiemeli a karaktereket titkos kilétüktől a történelmük és hatalmuk kulcsfontosságú pillanataiig.

Ez az útmutató ábécé sorrendben készült, ami megkönnyíti a keresett karakter megtalálását. Bár az egyes profilok a karakterek létfontosságú statisztikáiként szerepelnek, mint például a valódi neve, foglalkozása, magassága, súlya, bázisa, szövetségesei és ellenségei, ettől függetlenül a kiadványt nyugodtan kezelhetjük amolyan DC enciklopédiaként.

A kötet meglehetősen naprakész, mivel tartalmazza a Wally West néven visszaadott Flash-t (bár a Heroes in Crisis ezt elronthatja), és még az új Freedom Fighters és Brimstone is. Egy másik érdekes szempont, hogy olyan karaktereket tartalmaz, akiket csak röviden említettek ebben az új felülvizsgált univerzumban, mint például a legendás Justice Society of America, amely több mint valószínű, hogy visszatér a Doomsday Clock nevű minisorozatban. Maradva a sorozatoknál, itt találhatjuk a Titánokat is, amelyből a Warner már készített fantasy-sorozatot.

Mindent összevetve, a DC szereplők Nagykönyve egy jó pillanatkép ebbe a színes és izgalmas képregény-univerzumban. Rengeteg háttárinformációt és érdekességet megtudhatunk az adott DC szereplő kapcsán.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)