Hitchcock

A Psycho forgatása alatt játszódó film az év egyik nagy Oscar-díj esélyese! Az eredetileg minisorozatnak szánt alkotás terve még 2005-ben körvonalazódott aztán a Paramount gondolkodott rajta míg végül a Fox Searchlight-nál kötött ki. A film zenéjét Danny Elfman szerezte. Anthony Hopkins korábban azt nyilatkozta, hogy visszavonul ezzel a mozival ez aligha megvalósítható!

Ő volt az ijesztgetés mestere. Tudta, mitől félnek kortársai a legjobban, ravaszul adagolta a feszültséget, és végül mindig sikert aratott: Alfred Hitchcock (Anthony Hopkins) minden idők egyik legjobb rendezője volt, a hátborzongató filmek királya. De ember is volt: vonzották a nők, vágyott a szerelemre, hajlott az önzésre, és a filmkészítés majdnem olyan fontos volt számára, mint imádott felesége(Helen Mirren).

Hitchcock élete egyik legnagyobb dobására készül. A Psycho-t, egy elhagyott motel, egy nem is olyan ártatlan szőke nő és egy őrült gyilkos történetét készül leforgatni. Mellette a felesége, előtte a korszak egyik legszebb színésznője (Jessica Biel), a közelben egy másik sztár, Janet Leight (Scarlett Johansson). A feszültség egyre nő…

Tények Hitchcockról:

1899. augusztus 13-án született Londonban. Mérnöknek tanult, és mint műszaki rajzoló kezdett dolgozni. A filmiparba 1920-ban került, első filmjét 1925-ben rendezte. 1926-ban feleségül vette Alma Revillt, akkori rendezőasszisztensét, s vele maradt haláláig. Az 1930-as években számtalan, mára klasszikusnak számító thrillert rendezett, mint például A férfi, aki túl sokat tudott és a 39 lépcsőfok. 1939-ben Hollywoodba ment. Első amerikai filmje A Manderley-ház asszonya volt, ami Oscar-díjat kapott a legjobb film kategóriában (Hitchcock sohasem kapta meg a legjobb rendezőnek járó díjat, jóllehet ötször jelölték). Több mint 50 filmet rendezett. 1980-ban hunyt el, álmában, Kaliforniában.

Bemutató: 
csü., 2013/02/07
Rendező: 
Sacha Gervasi
Szereplők: 
Anthony Hopkins, Jessica Biel, Scarlett Johansson, Helen Mirren, Toni Collette, James D’Arcy
Forgalmazó: 
InterCom
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)