Hét kis véletlen

A film egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a múlt emlékeihez, a történet fordulópontjai villámcsapás szerűen mennek végbe, mint amikor egyszerre megértünk valamit és nyilvánvalóvá válik egy rejtett összefüggés.

A film központi alakja Gertrúd. Középkorú énektanárnő és feleség egy kihűlt kapcsolatban. Férjével és nagyfiával él valahol a nagyváros belsejében. Fanatikus rajongással kórust vezet. A huszonéves Albán Londonból érkezett haza. A két nő villámcsapás szerű hatással van egymásra. Gertrúdban egy pillanatra felvillan az újrakezdés lehetősége, de aztán ismét visszaáll az élet „rendetlensége és bizonytalansága”. Röpke időre a család valamennyi tagja attól tart, hogy minden megváltozott. De aztán megnyugodhatnak, mert „de nem”. Ez a történet olyan emberekről szól, akikben végig ott van a szeretés vágya, az új élet reménye és a hétköznapokban megélt lét abszurditása, akik iróniával szemlélik a világot, a családi létet.

Bemutató: 
csü., 2021/01/14
Rendező: 
Gothár Péter
Szereplők: 
Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté, Börcsök Olivér, Bagossy László, Bajomi Nagy György, Básti Juli, Bezerédi Zoltán, Börcsök Enikő, Znamenák István.
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)