Utazás repülővel: a megfelelő fedélzeti bőrönd használata

Időnként mindannyian szükségét érezhetjük annak, hogy magunk mögött hagyjuk a monoton mindennapokat és pihenjünk, kikapcsolódjunk vagy minőségi időt töltsünk a szeretteinkkel. Erre pedig mi más adhatna jobb lehetőséget, mint az utazás? Nem feltétlenül kell országhatáron belül maradni, ugyanis sok kedvező árú repülőjegy közül is választhatunk, amivel olyan helyekre látogathatunk el, mint például Róma, Párizs vagy akár Madrid.

Csak a megfelelő méretű és kialakítású utazó bőröndök legyenek kéznél, és már el is kezdhetünk pakolni. Persze csak miután lefoglaltuk a szállásunkat és a repülőútunkat. Ha repülővel utazunk, akkor nem árt néhány dologgal tisztában lenni, nézzük, mik a legfontosabb tudnivalók!

Mi az a fedélzeti bőrönd?

Mindenekelőtt tudnunk kell, hogy pontosan mit is jelent maga a kifejezés. Sok webshopban, például a borond-aruhaz.hu-n is ebben a termékkategóriában kell nézelődnünk, ha olyan táskát szeretnénk vásárolni, amit felvihetünk a repülő fedélezére.

A fedélzeti bőrönd egy olyan kis- vagy közepes méretű táska, amit a repülőgépen használhatunk a személyes tárgyaink, irataink, telefonunk stb. tárolására, szállítására. Így, ha ezekre a holmikra szükségünk van, akkor ott lesznek a közelünkben. Ezeket a táskákat az ülésünk alatt vagy a fölötte lévő tárolóban helyezhetjük el.

Milyen előírásokat kell betartanunk?

Oda kell figyelnünk, amikor az utazó bőröndök között nézelődünk, ugyanis nem mindegyiket tudjuk felvinni magunkkal. Ezzel kapcsolatban szigorú előírások, szabályok vannak, amiket maradéktalanul be kell tartanunk. Ha olyan bőröndbe pakoljuk a holmiinkat, amit aztán nem vihetünk fel magunkkal, akkor sajnos elesünk annak lehetőségétől, hogy azok mellettük legyenek az utazás során.

A legtöbb légitársaság előírja a fedélzeti bőrönd maximális méretét, hogy az elférjen a repülőgép fedélzetén lévő tárolóhelyeken vagy az ülés alatt. Emellett előfordulhatnak súlykorlátozásokra vonatkozó szabályok is, hogy megakadályozzák a túlságosan nehéz csomagok felkerülését.

Mi alapján válasszunk utazó bőröndöket?

Utazás előtt célszerű utánajárni az adott légitársaság által előírt korlátozásoknak, azokat pedig feltétlenül tartsuk szem előtt vásárláskor! Ha ezt megtesszük, akkor már csak arra kell odafigyelni, hogy a kiválasztott bőrönk kellően praktikus használatot biztosítson és persze elég strapabíró legyen. Ez utóbbi különösen akkor fontos szempont, ha nem csak hébe-hóba utazunk, hanem évente akár többször is.

Akárcsak az utazó bőröndök nagy részénél, a fedélzeti táska esetében is lényeges, hogy kisebb-nagyobb zsebekkel, rekeszekkel is rendelkezzen. Így ugyanis lehetőségünk van a holmink rendszerezésére, ami nagy segítséget jelent akkor, amikor épp keresünk valamit. Számolnunk kell azzal, hogy a repülőgép fedélzetén nincs túl sok hely, így az például kivitelezhetetlen, hogy a táskánk teljes tartalmát kiborítsuk valahova, ha esetleg nem találnánk valamit.

Ha ezeket szem előtt tartjuk, akkor a tökéletes fedélzeti bőröndöt szinte percek alatt ki fogjuk tudni választani.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)