Turay Ida Színház Budapestre költözött

2014 őszétől állandó játszóhelyet kap a Turay Ida Színház, amely 14 éve, vándorszínházként járja az országot ismert és elismert művészek közreműködésével színpadra állított előadásaival. A 2000 novemberében alakult Turay Ida Színház eddig nem rendelkezett önálló, kőszínházi játszóhellyel, előadásait budapesti és vidéki kultúrházakban, színházakban, művelődési központokban tartotta. A 300 nézőt befogadni képes színház – amely már kőszínházként működik - rendelkezik külön próbateremmel, kellék és bútorraktárral is. Október közepén indul is az évad!

A Turay Ida Színház népszerűségéről sokat elmond, hogy az előző évadban 406 előadást tartottak, amelyre 123 000 néző volt kíváncsi országszerte.

A színház ügyvezető igazgatója beszélt a teátrum őszi - tavaszi bemutatóiról is. Az évadot Topolcsányi Laura - Berkes Gábor musicaljével, a Bubamara című előadással nyitja a színház, október 18-án. A főbb szerepekben Sövegjártó Áron, Bódi Barbara, Kurkó József, Bregyán Péter, Boros Zoltán és Hűvösvölgyi ildikó. Novemberben a Doktornők című, az I. Világháborút megidéző történelmi játék kerül színre, amely szintén egy ősbemutató, Bencze Ilonával a főszerepben. Decemberben pedig Steinbeck: Egerek és emberek című színpadi adaptációját rendezi Csiszár Imre, Viczián Ottó és Kaszás Géza főszereplésével. Februárban a Kaló Flórián - Domján Edit páros életéről szóló, Köszönet mindenért című darabot mutatják be, Árkosi Árpás rendezésében. Ugyancsak februárban viszi színre Bodrogi Gyula a Charley nénje című zenés bohózatot, ahol a főbb szerepekben Détár Enikőt, Jankovits Józsefet és Szirtes Gábort láthatja majd a közönség. Márciusban, Gyökössy Zsolt állítja színpadra a Maláji lány című zenés vígjátékot, amelyben a társulat új tagjaként mutatkozik be Xantus Barbara és Nádas György. A színész, humorista, október végén indítja el a Nádas kabaré sorozatot a Turay Ida Színház Kálvária téri épületében.
Áprilisban Verebes István rendezésében mutatja be a teátrum Hunyady Sándor: Vörös lámpás ház című novellájának színpadi adaptációját, többek között Keresztes Ildikó, Vásári Mónika, Nyírő Bea, Csere lászló, Győri Péter, Berkes Gábor főszereplésével.

Két új gyermekdarab is színpadra kerül az évad során, a Szép és a szörnyeteg valamint az Aladdin című mesékkel bővül a gyerekeknek szóló repertoár. Bérletes előadásaikban megtalálhatóak tehát a kisebbeknek, az ifjúságnak és a nyugdíjas korosztálynak szóló művek egyaránt.

A színház repertoárján folyamatosan csaknem 25 darab szerepel, amelyet országszerte játszik a társulat Salgótarjántól – Makóig, Szombathelytől – Nyíregyházáig, szerte az országban.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)