próza

Turay Ida Színház Budapestre költözött

2014 őszétől állandó játszóhelyet kap a Turay Ida Színház, amely 14 éve, vándorszínházként járja az országot ismert és elismert művészek közreműködésével színpadra állított előadásaival. A 2000 novemberében alakult Turay Ida Színház eddig nem rendelkezett önálló, kőszínházi játszóhellyel, előadásait budapesti és vidéki kultúrházakban, színházakban, művelődési központokban tartotta. A 300 nézőt befogadni képes színház – amely már kőszínházként működik - rendelkezik külön próbateremmel, kellék és bútorraktárral is. Október közepén indul is az évad!

Tovább

Vígszínház új évadában főszerepet kap az álom!

Ébren álmodunk lesz a színház új évadának szlogenje. Eszenyi Enikő igazgató végre véget vetett a találgatásoknak és közölte, hogy Stohl András és Hevér Gábor csatlakozott a társulathoz, Alföldi Róbert pedig rendezőként vendégeskedik a Danton halála darab kapcsán. Hét bemutató lesz a jövő évadban a Vígszínházban, emellett Robert Wilson rendezésében egy koprodukcióban készülő előadást is műsorra tűznek.

Tovább

Bata Éváé a Ruttkai-emlékgyűrű

A Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján Bata Éva kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt. A csodálatos színésznő emlékére alapított díjat minden évben, születésnapjának előestéjén, december 30-án adja át lánya, Gábor Júlia, annak a színésznek, aki abban az évben a legkiemelkedőbb művészi teljesítményt nyújtotta.

Tovább

Közönségvonzó lesz a 2013/2014-es egri színházi évad

Az egri színház új évadában igen sokoldalú programkínálat közül válogathatunk majd. Lesz musical: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, ismét látható lesz A padlás- ezúttal Halasi Imre rendezésében. Láthatja majd a közönség a Hippolyt, a lakáj c. zenés vígjátékot, a Hajmeresztő c. interaktív bűnügyi játékot Besenczy Árpád rendezésében és vendégjátékával, s Vörösmarty Mihály klasszikusát, a Csongor és Tündét is, amelyben a földi és az égi világ ábrázolását segítik majd a táncművészek is.

Tovább

Ismét színházak éjszakája sokoldalú programokkal

Május 4-én, a Fővárosi Önkormányzat tizennégy színházában immár második alkalommal rendezik meg az év legizgalmasabb színházi eseményét, a Színházak Éjszakáját. A részt vevő színházak: Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, Centrál Színház, József Attila Színház, Jurányi Inkubátorház, Katona József Színház, Kolibri Színház, Madách Színház, Örkény István Színház, Radnóti Miklós Színház, Szabad Tér Színház, Thália Színház, Újszínház, Vígszínház.

Tovább

Ismét VÍGnap!

Szeptember 16-án 12 órától nyílt próbákkal, beszélgetésekkel, sok-sok meglepetéssel és sütivel vár mindenkit a Vígszínház, hogy együtt ünnepeljék az évadkezdést. A nagyszínpadon új bemutatóból, A zöld kilencesből és Kern András Pesten születtem című koncert-estjéből láthatnak részleteket.

Tovább

Indul az éved a Vígben

Szeptember 18-án, vasárnap délután 5 órától a Kamaszba-zárva című, fiataloknak szóló jelenetíró-pályázat nyerteseit, és a legsikeresebb pályaműveket ismerheti meg a közönség. Az előadás a Pesti Színház különböző tereiben zajlik majd, a Vígszínház fiatal művészei, és a Színház-és Filmművészeti Egyetem másodéves színészhallgatói közreműködésével.

Tovább