Vidámság és sokoldalú programok a Margitszigeten!

Hosszú szünet után végre eljött a kikapcsolódás ideje! június 3-án, a nemzeti összetartozás napi, Magyar hősök, csaták és szerelmek emlékesttel kezdődik, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara előadásában Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre fellépésével. A Margitszigeti Színház, az ország reprezentatív nyári színháza, a szabadtéri és ültetett nézőterének köszönhetően, az egyik legbiztonságosabb közösségi helyszínnek számít.

A 2021-es műfaji sokszínűség jegyében a színpadon a jazz, pop, elektronikus és klasszikus zenei előadók egyaránt szerepelnek, ráadásul többen közülük speciális, még soha nem látott összeállítással készülnek a margitszigeti közönség elé lépni. Lotfi Begi például legjobb szettjeivel érkezik, több sztárvendég, köztük Rúzsa Magdi, Radics Gigi, Lábas Viki, Császár Előd, Nika és Kollányi Zsuzsi társaságában. Ez a koncert most szeptember 15-ére került. A Žagar 20, szeptember 17-én lesz, és a Budapest Klezmer Band 30 éves jubileumához is csatlakozhatunk, most május helyett július 1-én. A Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra koncert szeptember 4-én szól majd, Tóth Gabival és meglepetésvendégekkel. Június 29-én Demjén koncert. Az eMeRTon-díjas Szikora Róbert és az R-Go pedig szeptember 12-én lép fel a főváros zöld szívének nagyszínpadán.

Részletes program: https://margitszigetiszinhaz.hu

Klasszikus zene és opera

A klasszikus zenei kínálatban az opera, balett, és a rendhagyó látvánnyal és tartalommal színpadra készülő évfordulós szerzők, Verdi és Mozart kiemelt figyelemre számíthatnak. A nagy szimfonikusok és kórusok előadásában felcsendülő „best of” zenei utazás az egykori bemutatók pompás helyszíneinek látványával, valamint filmrészletek bejátszásával kiegészítve válik valódi élménnyé. A néhány hónapja a bécsi operaházban, a nyers realista stílusáról elhíresült, Calixto Beito rendezése Bizet: Carmen operája a Margitszigeten a Magyar Állami Operaház közreműködésével kerül színre. Augusztus 20-án, az ünnep alkalmából pedig a Bánk Bán opera lesz repertoáron.

Musical és táncelőadások

Mivel az idei nyár bővelkedik újdonságokban, talán lesznek, akik akár több alkalommal is vendégeskednek majd a kellemes hangulatú és környezetű margitszigeti nézőtéren. Ha nyár és színház akkor a szervezők megadják a választás lehetőséget, így valószínű, hogy a musical kínálatból a műfaj kedvelői akár többet is megtekintenek majd. A Puskás, a Hegedűs a háztetőn, a Kabaré, és a Tesla musicaleket, részben a kőszínházi idényben elmaradt, és így szabadtéri bemutatóként láthat majd a közönség, először a Margitszigeten.

Az algír származású koreográfus, Hervé Koubi Odüsszeia bemutatója, és a Raszputyin bőrébe bújó orosz balettművész világsztár, Szergej Polunyin gondoskodik majd az elmúlt év, és a még előttünk álló időszak keserű pillanatainak tartalmassá tételéről vagy megédesítéséről. Caramel évadzáró koncertje pedig tényleg már csak az a bizonyos hab lesz a tortán a Margitsziget tündérkertjében.

Zene, zene és zene

A teljesség igényével illik megemlíteni, az idei szezon játékrendjének további izgalmas és színes felhozatalát: A margitszigeti nyári színházban debütál, A Csókkirály látvány-koncert Radics Gigi, Zséda, Szulák Andrea, Vastag Csaba, Király Viktor, Csonka András és Heincz Gábor Biga közreműködésével, és a minden évben visszatérő dalszerző-zenész Fenyő Miklós immár 24. alkalommal, a Napfény jön a vihar után mottójú összeállításával érkezik a szigetre. Újra lesz Geszti Péter koncert, először lép a Margitsziget közönsége elé Dés László a Pál utcai fiúkkal, és szintén visszatérőként élvezhetjük Stanley Jordan virtuóz játékát a Quartettel.

A csodás programkínálathoz reméljük jó idő társul, így minden bús pillanatot hamar a derű és öröm válthatja!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)