Tengeri kavalkád és rájazene a Sevillai Akváriumban

A Sevillai Akváriumban az óceánok mélyének varázslatos világa találkozik a spanyol szenvedéllyel! Ahogy belépünk az akvárium csillogó kapuján, azonnal elmerülünk a tenger mélységeinek lenyűgöző szépségében.

A spanyol napfény vibrál az üvegtáblákon, miközben megcsodáljuk a trópusi vizek kavargó színes lakóit. A látványos ráják lágyan suhannak a víz alatt, mintha táncolnának Sevilla ritmusára. Az akvárium falait korallzátonyok díszítik, melyek színpompás élővilágukkal élettel töltik meg az egész teret. A medúzák órákig gondoskodnak a háborítatlan vendégszeretetről, habár üvegfalon keresztül veszélytelen az ide látogatóknak.

A Magellán különös utazása

Az akváriumban tett látogatás során sok olyan környezetet és ökoszisztémát fogunk látni, amelyen az expedíció utazott. Csak kevesen tudják, hogy a Sevillai Akvárium által követett útvonal az első világkörüli utazáson alapul. 1519. augusztus 10-én a flotta elindult Sevillából öt hajóból álló flottával, melynek kapitánya Ferdinand Magellán volt. Az expedíció célja a Molukkán-szigetek, más néven Fűszer-szigetek elérése volt. Ahelyett, hogy Afrika mentén hajóztak volna, a szándék az volt, hogy egy ismeretlen útvonalon nyugatra vitorlázzanak. Leereszkedtek a Guadalquiviren, elérték Sanlúcar de Barramedát, ahonnan szeptember 20-án indultak Tenerife irányába. Később áthajóztak az Atlanti-óceánon, és végül elérték Dél-Amerika partjait. Az út közel négy hónapig tartott. A part mentén hajóztak, amelyet Magellán „Patagóniának” nevezett el. Egy kemény tél után ezen a területen felfedeztek egy szorost, amely lehetővé tette számukra, hogy elérjék a Csendes-óceán vizeit. Miközben áthaladtak rajta, új földeket fedeztek fel, például a Fülöp-szigeteket, ahol Magellán végül életét vesztette egy helyi törzzsel való összecsapásban. Nem sokkal ezután a megmaradt hajók és legénység megérkeztek a Fűszerszigetekre. Három év tengeren töltött idő után az eredeti tengerészek közül tizennyolc tért vissza a Victoria fedélzetére.

A kuriózumok között találjuk a tenger mélyéről érkező lenyűgöző élőlényeket, melyek szinte megfestik a víz alatti tájat. A csillámló halrajok pedig szinte hipnotikus ritmusban úsznak a hatalmas üvegtáblák előtt. Ami jó, hogy a feliratok spanyol és angol nyelven is elérhetőek. A gyerekeknek pedig kötelező program.

A Sevillai Akvárium amellett, hogy egy olyan hely, ahol a tengeri élőlényeket megfigyelhetjük, mindenekelőtt egy különleges, 90 perces utazás a képzelet mélyére, ahol a víz alatti birodalom és a spanyol művészet, illetve az ember és a tenger egy csodálatos harmóniában él. Ebben az egyedi környezetben elidőzve a mindennapi zajok elfelejtődnek, és csak a tenger csodálatos szépsége marad, amely a létesítmény egyedülálló élményét kínálja.

Bővebb infó és jegyek (angol nyelven): https://www.acuariosevilla.es/en/hours-and-rates-2/

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)