Népszerű a RETRO kiállítás

A hajdúszoboszlói Bocskai Múzeum kiállítását láthatták az érdeklődők két héten át a debreceni FÓRUM bevásárlóközpontban. A látogatószám azt mutatja, hogy szívesen kalandoztak az érdeklődők az 1970-80-as években. Olyan ikonikus tárgyak idézték meg a ’70-80-as évek hangulatát, mint a vonalas telefon, a SOKOL rádió, a trapper farmer, a pille szék vagy épp egy szódás szifon. Azoknak, akik lemaradtak a kiállításról jó hír, hogy a gyűjtemény egész évben megtekinthető Hajdúszoboszlón, a Bocskai Múzeumban.

A hajdúszoboszlói Bocskai Múzeum kiállításának középpontjában egy czetka motor, valamint egy 30-50 évvel ezelőtti konyha és egy nappali berendezett enteriőrje fogadta a látogatókat. Nem csak megtekinthették a két helyiséget, de helyet is foglalhattak az érdeklődők például egy kagyló fotelben, felpróbálhattak egy valódi otthonkát, kézbe vehettek és fülükhöz emelhettek egy vonalas telefont. A rakéta porszívó, a cekker vagy a lavór – mint emblematikus tárgyak ölelésében egy valódi időutazáson vehettek részt a látogatók. Emellett több vitrinben további használati tárgyak, játékok és a kor emlékezetes kulturális lenyomatai – plakátok, kártyák, könyvek, újságok – tárultak az érdeklődők elé. A Dalnoky Ferenc és felesége tulajdonában lévő, főként lakótéri tárgyakból álló gyűjteményt a hajdúböszörményi Veterán Kulturális Egyesület járművei egészítették ki. Így találkozhattak az érdeklődők a ’70-es évekből származó kultikus autókkal, például egy Trabanttal, egy Daciával vagy épp egy Skodával, valamint emlékezetes motorkerékpárokkal.

Időutazás időgép nélkül

A kiállítás talán azok számára volt a legélvezetesebb, akiknek az 1970-80-as évekből már saját emlékeik vannak. Rengeteg olyan látogató volt, aki egy-egy vitrin előtt megállva hosszasan mesélt gyermekeinek vagy unokáinak a kiállított tárgyakhoz fűződő saját emlékeiről. Valóban generációkat összekötő családi program volt sokak számára a kiállítás.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)