Müncheni Múzeumok Hosszú Éjszakája

Október 14-én, szombaton, Münchenben újra „Több Múzeum Mindenkinek” lesz a mottó, amikor is több mint 90 gyűjtemény, kisebb múzeumok, galériák, templomok, műtermek és különleges helyszínek várják a látogatókat. Ráadásul egészen különleges időpontban, 18:00 órától egészen hajnal 1 óráig. Aki egyedülálló légkörben szeretné felfedezni a müncheni múzeumok világát, annak a „Müncheni Múzeumok Hosszú Éjszakája” a lehető legjobb szombati program. Nincsen megkötött útvonal vagy időpont, a látogatók bárhova ellátogathatnak a megadott helyszíneken közül.

A művészet és kultúra, a természettudományok és a technika, valamint a történelem vár mindenkire a város megannyi pontján. Íme néhány, a sokszínű program közül:

- A Deutsches Museumban az éjszakai múzeumi látogatásokat a "Élmények a csillagokkal" mottóval rendezik meg. Planetáriumi bemutatók, séták, műhelyek és tudományos bemutatók várnak minden odalátogatóra.
- Az Isartor előtt a Valentin-Karlstadt-Musäum kiállítása - a komikus egyik legkedvesebb témája az Oktoberfest volt - 100 évvel ezelőtti Oktoberfest körül központosul.
- St. Markus-templom spirituális utazásra invitál a szaxofon, brácsa, gitár és nagybőgő hangjai által.
- Az autó- és motorrajongóknak érdemes ellátogatniuk a BMW Múzeumhoz, innen pedig érdemes továbbmenni au FC Bayern Múzeumába, ahol egy kiállítás várja az érdeklődőket, ami a klub alapításától a jelenig mutatja be a klub történetét, örömteli pillanatait és keserű kudarcait.

A jegyek 20 €-ba kerülnek. A belépőjegy a résztvevő intézményekbe való belépéshez és az MVG ingajáratok használatához jogosít fel. A programfüzetek és jegyek elérhetők a résztvevő intézményekben, valamint a München Ticket elővételi helyein.

Bővebb információ a programokról és a résztvevő intézményekről (német nyelven):
https://www.muenchner.de/museumsnacht/

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)