Madame Tussaud's Bécs: A viaszfigurák különleges birodalma

A Madame Tussaud's márkanév az egész világon ismert és elismert, és számtalan városban találhatók kiállítótermei, ahol a látogatók testközelből csodálhatják meg a viaszfigurákat. Bécs sem kivétel ez alól: a bécsi létesítmény (amely a közkedvelt Prater vidámparkban található) az egyik legnépszerűbb turistacélpont az osztrák fővárosban.

Történelmi háttér

Mielőtt a bécsi kiállítás részleteire térnénk, utazzunk vissza kicsit a múltba. Marie Tussaud, akit Madame Tussaud-ként ismerünk, a 18. században kezdett el viaszfigurákat készíteni. Eredetileg Franciaországban dolgozott, de az 1830-as években átköltözött Londonba, ahol megnyitotta első kiállítását. A viaszfigurák olyan nagy népszerűségnek örvendtek, hogy hamarosan további kiállításokat nyitottak meg más városokban, köztük Bécsben, nemrég pedig már Budapesten is.

A bécsi Madame Tussaud's

A bécsi kiállítás a Prater Parkban, Bécs egyik legnépszerűbb szabadidős területén található. A múzeum gyakran frissíti kollekcióját. Nézzük meg, mi mindennel találkozhatunk ezen a különleges helyen:

Hírességek és vezetők: A bécsi Madame Tussaud's-ban rengeteg nemzetközi és helyi híresség viaszfiguráját tekinthetjük meg. Ezen kívül számos történelmi és jelenkori vezető figurája is helyet kapott az intézményben. Találkozzunk múlt és jelen legbefolyásosabb politikusaival és látnokaival. Lépjünk fel a pódiumra, és vitatkozzunk Heinz Fischerrel, látogassuk meg az ex-elnök Barack Obamát az Ovális Irodában, ismerjük meg jobban a Dalai Lámát, és tekintsük meg Nelson Mandela börtöncelláját!

Történelmi személyek: A vendégek találkozhatnak olyan osztrák történelmi alakokkal, mint például I. Ferenc József vagy Sisi császárné. Rajtuk kívül számos más történelmi személyiséggel is megismerkedhetünk.

Sportolók és művészek: A sport és a művészetek világából származó hírességek szintén jelen vannak a bécsi Madame Tussaud's-ban. Legyen az világhírű futballista, operaénekes vagy hollywoodi filmsztár, egyaránt közel kerülhetünk kedvenceinkhez.

Interaktív élmények: A bécsi kiállítás nem csak a viaszfigurákról szól. Számos interaktív állomás és élmény várja itt a közönséget, hiszen különféle játékokkal, kvízekkel és kihívásokkal találkozhatnak. A vendégek összeházasodhatnak Elvis Presley-vel, illetve Marilyn Monroe-val, Las Vegas-i stílusban! A Madame Tussauds különleges meglepetéssel várja a szerelmüket feléleszteni vágyókat is: esküvői kápolna esküvői oltárral és menyasszonyi ruhával! A Sisi osztrák császárné életében megtehető utazás pedig egyenesen kihagyhatatlan! Erzsébet osztrák császárnő modern, szelíd, ám könyörtelen életébe is bepillantást nyerhetünk. Emellett Sisi (ahogy az osztrákok szeretik nevezni) izgalmas utazáson vett részt minden olyan helyen, amely fontos szerepet játszott az életében.

A történelem minden kiállítás fontos része. A 80 éves a második világháború – Emlékezzünk... szintén ilyen részterület. 1939 – röviddel a második világháború kitörése előtt – sok ember számára nehéz év volt soha nem szabad elfelejtenünk. Ezért a bécsi Madame Tussauds egy új területet hozott létre, melyet kifejezetten a második világháborúnak szentelnek, hogy tiszteletteljes módon oktassa és emlékeztesse a látogatókat a történelemre.

Hans Sigl mint „Hegyidoktor:
A népszerű sorozat alakjával beülhetünk egy 1976-os Mercedes 200-ba, Hans pedig keresztülkalauzol minket – VR szemüveggel – a festői környezeten.

Művészet és kultúra
Ismerkedjünk meg a kultúra leghíresebb alakjaival, zeneszerzőivel, festőivel és okos elméivel: nézzünk Mozart szemébe, fessünk Gustav Klimttel, hagyjuk, hogy Sigmund Freud megvizsgálja az elménket, komponáljunk együtt Ludwig van Beethovennel, és versenyezzünk Albert Einsteinnel a képzeletbeli tudományos vetélkedőn! Az illusztris alakok mellől a „Három Tenor” egyike, Luciano Pavarotti sem hiányozhat!

A bécsi Madame Tussaud's nemcsak egyszerű viaszfigura-kiállítás, hanem valódi kulturális élményközpont, ahol a látogatók a történelem, a művészetek és a sport világának ikonjaival találkozhatnak. Egy látogatás ide tökéletes módja annak, hogy közelebb kerüljünk kedvenceinkhez, miközben egyedülálló élményben lehet részünk.

Jegyvásárlás (angol és német nyelven):
https://www.madametussauds.com/wien/en/tickets/

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)