Kiállítás 16 kiáltásból – a Radnóti Színház és Csoszó Gabriella fotókiállítása

Elég címmel tekinthető meg Csoszó Gabriella és a Radnóti Színház nagyszabású kiállítása az Eötvös10 Pince Galériában. A tárlaton 18 színész 16 ügyének összesen 110 fotóját tekinthetik meg az érdeklődők egészen április 28-ig. A kiállítás alapjául a színház előző évadban indult, majd idén az újonnan érkezett tagokkal kiegészült 14+2 ügy kampánya szolgált. Az ügyek fontosságát hangsúlyozva a következendő hetekben szakmai beszélgetéseket és színész-tárlatvezetéseket is tartanak. A fotográfiák megvásárlásával pedig a Radnóti Színházat és 16 civil szervezetet támogatják a gyűjtők.

A HBLF Sokszínűségi díjat nyert, Csoszó Gabriella fotográfus által készített fotósorozat-kampányban a Radnóti Színház színészei állást foglaltak a számukra is fontos társadalmi kérdésekben, ezzel is ráirányítva a figyelmet közös, ám megoldásért kiáltó problémás ügyeinkre.

A kiállítást a Radnóti Színház színészeinek rövid előadása, ügyeik melletti kiállása és kiáltása nyitotta meg, ezt követően Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója köszöntötte a résztvevőket: „Ma, amikor minden olyan sérülékeny, még könnyebben rostálódnak ki környezetünkből és figyelmünkből dolgok, ügyek, emberek – sokszor épp a legsérülékenyebbek. Nekünk, akik reflektorfényben állunk, lehetőségünk, és ezért felelősségünk is a valósághoz az éleslátást választani, és közelebb hozni, kinagyítani, felhangosítani ezeket a problémákat: szeretnénk egy figyelemfelhívó fotókampánnyal is kiállni fontos ügyek mellett”.

A kiállítás ideje alatt egyes ügyeket fókuszba helyezve szakmai beszélgetéseket szervez a Radnóti, valamint színész-tárlatvezetésekkel is készülnek. A kiállított fotográfiák megvásárolhatók, a műtárgyak egyedileg és sorozatban történő értékesítését az INDA Galéria végzi. A fotográfiák megvásárlásával a Radnóti Színházat és 16 civil szervezetet támogatják a gyűjtők.

A kiállítás kurátora Csizek Gabriella, akinek számos rangos kiállítás fűződik a nevéhez, többek között a Robert Capa Kortárs Fotóművészeti Központ állandó tárlata. A kiállítás kiemelt szakmai partnere az INDA Galéria, ami közel húsz éve szervez kortárs képző- és fotóművészeti kiállításokat Király utcai lakásgalériájában, az Eötvös10 pedig azon kívül, hogy akadálymentesen is megközelíthető helyet ad a tárlatnak, bekapcsolódott a szakmai beszélgetések és a tárlatvezetések lebonyolításába is.

Fotó: Czerkl Gábor

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)