Deutsches Museum – München egyik ékköve!

Érdemes ellátogatni München nevezetes épületébe, a Deutsches Museumba. Az Isar folyó partján elhelyezkedő impozáns épület ad otthont megannyi érdekes, a rengeteg területet érintő érdekességnek és látnivalónak. A látogatók több szinten keresztül járhatják be a tematikus termeket. A bányászat embert próbáló világát bemutató tárlattól kezdve az iparon át az asztrológiáig, számos tematikus rész várja az érdeklődőket.

Az egészen apró ásványoktól kezdve olyan monumentális darabokkal is találkozhatunk, mint tengeralattjáró, kétfedeles repülőgép, vagy például az emberöltőkkel ezelőtt még a vizeket szelő hajó.

Fantasztikus érzés körbejárni és egészen közelről - legtöbbször szinte meg is érinthetnénk őket, és akár tehetjük is - megfigyelni a rengeteg érdekességet, amelyet a múzeum kínál. Érződik, hogy a létesítmény kitalálói arra törekszenek, hogy a látogatók minél tartalmasabb és testközeli élménnyel gazdagodjanak.

A múzeum dolgozói ügyeltek rá, hogy többféleképp szemléltessék, mire használták az adott tárgyakat, hogyan váltak hasznára az embernek... Rengeteg diorámát, szemléltető ábrát, fotókat és magyarázatot találunk, amelyek kíváncsiságunkat hivatottak kiszolgálni. Külön ki kell emelni, hogy a múzeum rengeteg interaktív résszel rendelkezik, amelyeknél például a fizikai törvényeket figyelhetjük meg, vagy épp az emberi reakciókat tapasztalhatjuk meg saját magunkon egy-egy érdekes kísérletnél.

Ha tehát Münchenben járunk, a Deutsches Museum kihagyhatatlan állomás, melyre érdemes egy egész délutánt rászánni, mert annyira színes és sokoldalú, egy örök életre szóló élmény.

Jegyinfó (német nyelven): https://tickets.deutsches-museum.de/#/tickets/filters

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)