6 érdekes tény a sport világából

Nagyon jó érzés, amikor akár élőben, akár a televízió előtt ülve izgulunk egy-egy csapatért, vagy éppen egy sportolónak szurkolunk, hogy sikerüljön nyernie az adott meccsen, bajnokságon, vagy más sporteseményen. Nem mindig kell azonban izgulni, elegendő, ha csupán hátra dőlünk, és olyan információk között szemezgetünk, amelyek a sportról szólnak. Az alábbiakban 6 ilyen infót mutatunk.

1. A japán hölgy diadala az Everest fölött
A Mount Everestet sokan szeretnék meghódítani, hogy aztán beírják magukat abba a bizonyos nagy könyvbe. Egy ilyen sportteljesítmény sok ember álma, legyen az akár nő, akár férfi. Nos, Junko Tabei volt az első nő, aki elérte a Mount Everest csúcsát. A japán hölgy 1975-ben ezzel végleges beírta magát a sporttörténelembe.

2. A boksz, mint legális sport
A boksz 1901-ben lett legális sport. Eltelt több mint 100 év, és még mindig nem mondható biztonságosnak ez a sport. Hiszen nagyon sok bokszoló szenved el olyan agykárosodást az ütések következtében, amely helyrehozhatatlanul megváltoztatja a sportoló életét és töri derékba a karrierjét. Igazán el lehetne már jutni oda, hogy ez a sport is biztonságosabbá váljon.

3. A Tour de France egyik legjobb versenyzője
A kerékpározás egy nagyon egészséges sport, hiszen nem csak az izmokat dolgoztatja meg, de pozitívan hat a szív –és érrendszer egészségére is. A kerékpárversenyek történelmében Lance Armstrong nevét szükséges megemlíteni. Lance Armstrong összesen hétszer nyerte meg a francia kerékpáros körversenyt a Tour de France-t, az 1xbet alternatív link adatai alapján. Az amerikai sportoló 1999 és 2005 között aratott ekkora sikert.

4. India- önvédelem- harcművészet
Maga az önvédelem, mint művészet és sport, Indiában született. Ma ezt harcművészetnek nevezik. A harcművészeteknek ma kultusza van. Nem csak nagyon egészséges, mint rendszeres mozgás, de nagyon kellemes a harcművészet mozdulatait gyakorolni, hiszen közben még akár meditálhatunk is.

5. A meztelen emberek és a tornaterem
Görögország mindig is kiemelkedett a sportok terén, hiszen itt már az ókorban is gyakorolták a sport valamilyen formáját. Az olimpiai játékok is itt jelentek meg elsők között. A tornaterem, mint hely, mint létesítmény is a görögökhöz kapcsolódik. A tornaterem egy görög eredetű szó, ami annyit tesz, hogy meztelen hely.

6. A tenisz fenomenális női bajnoka: Steffi Graf
A tenisz egy izgalmas sport. Steffi Graf az 1990-es években sikert sikerre halmozott. 1987-től, 1991-ig összesen 186 héten keresztül volt a világranglista élén a női teniszben.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)