Stan Lee "képregényes" memoárja

Magyar cím: 
Fantasztikus életem
Írta: 
Stan Lee, Peter David

A nagyszerűen illusztrált képregény-memoárban Stan Lee – a képregény-műfaj legendás alakja, a Pókember, az X-Men, a Bosszúállók, a Hihetetlen Hulk, és számos, egyéb Marvel-szuperhős megálmodója és társalkotója – a modern képregény létrejöttének történetét meséli el. Miközben saját életéről is olvashatunk. Egy különleges utazásra invitál minket Stan, a jelenből a múltba..miközben sztorizgat a legnagyobb örömünkre. Képregény-rajongóknak és gyűjtőknek kötelező kiadvány!

A Colleen Doran által gyönyörűen illusztrált kötetben Lee ugyanazzal az utánozhatatlan szellemességgel, elevenséggel meséli el élettörténetét, mint amit a képregények világába is bevezetett. Az oldalakat lapozva végigkísérhetjük Stan Lee életét, a szegénység sújtotta manhattani gyerekkorától kezdve első képregényírói szárnypróbálgatásán át, a második világháború alatt létrehozott katonai kiképzést szolgáló oktatófilmjein keresztül a Marvel birodalom 1960-as évekbeli felemelkedéséig. Betekintést nyerhetünk a mozifilmek készítésének érdekes és izgalmas világába, továbbá egy műfaj és nagyívű karrier lenyűgöző történetébe.

Megtudhatjuk, hogy Stan Lee először az Amerika Kapitányt álmodta meg, majd jött Pókember és a Fantasztikus négyes csapat. Évekkel később létrehozta az X-Men-t majd jött Thor és a többiek. Kevesen tudják, hogy a képregények filmváltozataiban Lee maga is kapott egy-egy vicces "cameo" szerepet. Teljes nevén Stanley Martin Lieber-ként született, de leegyszerűsítette csak Stan Lee-re. Öccse Larry is tehetséges volt és sokáig együtt is dolgoztak.

Fantasztikus életét ezzel a különleges életrajzi kiadvánnyal lehet a legjobban visszaadni. Remek olvasmány minden olyan embernek, aki kicsit elmenekülne a valóságból.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)