Kávéimádók könyve

Magyar cím: 
Kávékedvelők kézikönyve

Ebből a különleges kiadványból megtudhatjuk, miként pezsdíti fel a kávé Tokiótól Oslóig számos világváros lakóinak életét, hogyan lehet otthon is tökéletes kávét főzni, miként befolyásolja a pörkölés a kávé ízét; elsajátíthatjuk saját kávékeverékünk elkészítésének a titkait, és megismerhetjük a kávé legavatottabb szakértőit is. 167 oldalon tehát minden a kávéról. Nagy emberek híres "kávés-idézeteit" illetve egy fogalmi kisokost is találunk a könyvben. Kávéfogyasztóknak kötelező!

Tudta-e kedves olvasó, hogy a kávé az olaj után a második legtöbbet használt alapanyag és a víz után a második legnépszerűbb ital? Gazdasági jelentősége pedig óriási.

A kávékedvelők kézikönyve tulajdonképp egy kis enciklopédia: megismerteti a kávé történetét, bemutatja, hogyan készül a jó kávé - illetve mindent megtudhatunk magáról a kávéról. Megismerhetjük a kávétermelő országokat, bepillantást kapunk a barista világba és nem utolsó sorban egy kis utazást tehetünk a népszerű nagyvárosi kávézókba: Melbourne-től Oslóig. Ezt a kiadványt örömmel forgatja majd az egész család!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)