Egy csodálatos kaland, amiben a lehetetlen elevenedik meg

Magyar cím: 
fiú, akit Karácsonynak hívnak
Írta: 
Matt Haig

A fiú, akit Karácsonynak hívnak a Mikulás igaz történetét meséli el, amely bebizonyítja, hogy semmi sem lehetetlen. Ha azok közé tartozunk, akik azt hiszik, hogy bizonyos dolgok lehetetlenek, akkor azonnal felejtsük el ezt a kötetet. Matt Haig szerző visszacsempészi az olvasók szívébe a karácsonyba vetett önfeledt boldogságot. A kíváncsi olvasó csaknem mindent megtudhat arról, hogy milyen gyerek volt a Télapó, illetve kik voltak a szülei, és hogyan jönnek a képbe a koboldok. Csodálatos elbeszélés minden korosztály számára.

A kedves kis történet elmagyarázza, hogy a Mikulás hogyan vált a mindannyiunk által szeretett figurává. Maga az elbeszélés nemcsak rendkívül aranyos, de időnként mulatságos is (bőséges nevetésforrással szolgál a fiataloknak). Nikolasszal Finnországon át a mitikus és varázslatos Koboldfalva szívébe kalandozunk. Ez az a hely, ahol a koboldok és trollok rejtőznek el az emberek kíváncsi szeme elől. Sok szempontból a felnőtté válás története ez Nikolas számára, akinek nehéz élete volt, de a kalandok során megtanulja, ki is ő valójában, és mit jelent számára a család és a szerelem értéke. De talán a legfontosabb, hogy ez a történet az élet váratlan és lehetetlen fordulatairól, valamint a karácsony valódi jelentéséről és az ünnep fontosságáról szól. Szívmelengető és fantasztikus olvasmány.

A felnőtt olvasók elgondolkodhatnak azon, hogy mi az ünnep valódi lényege, és kinek mit jelent a karácsony, valamint, hogy mennyire fontosak az életünkben a barátok, és az, hogy szerető családunk legyen.

Ajánljuk ezt az ünnepi mesét a bármilyen korú gyerekeknek – és azoknak a felnőtteknek, akik az idők során már szem elől tévesztették, hogy mi is a karácsony lényege. A Netflix szerencsére már lecsapott a regényre, és szívbe markoló filmet készített belőle.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)