A boszorkánymester történetei - Bane-krónikák

A Bane-krónikákból megismerhetjük közelebbről a titokzatos Magnus Bane-t! A boszorkánymester az egyetlen karakter, aki az árnyvadászok világának minden részében felbukkan. A vonzó és feltűnő stílusú varázsló múltja még a jelenénél is titokzatosabb - azonban ez a 11 történetből álló gyűjtemény felidéz néhány izgalmas fordulatot az életéből. A gazdagon illusztrált könyvben olvashatunk Perutól Edmund meg Will meg James Herondale-en, a kisded Claryn keresztül egészen Alecig, aki igazán fontos személy lett Magnus hosszú életében.

A Mennyei Tűz városának vége felé Magnus Bane egy kis könyvet ad Alecnek, tele élete legfontosabb kalandjaival. Bár a novelláskötet harmadik személyben íródott, feltételezhetjük, hogy Alecnek szánt személyes „emlékiratok” voltak.

A novellás gyűjtemény új megvilágításból „mutatja be” az olvasóknak az Árnyvadászokat, ami sokoldalú és nem mindig hízelgő. Közelebbi képet ad erről a világáról azáltal, hogy az Alvilágba vezeti őket, és végül egyesíti a két nagyon eltérő életmódot. Aki megkedvelte ezt a fantasy-világot, most sem fog csalódni.

Ráadásul ebbe a válogatásba egy tizenegyedik, „extra”-történet is került Cassandra Clare, Maureen Johnson és Sarah Rees Brennan szerzők eredetileg külön-külön kiadott tíz novellája mellett még képregények is színesítik a különleges kiadványt.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)