Sziget 2024: a zenei programokon túl is van élet

A népszerű Szigeten szinte mindenki megtalálja a neki tetsző programkínálatot, legyen az a Nagy Utcaszínház, Cirque du Sziget, ArtGarden vagy a Theatre-and-Dance Corner, a lényeg, hogy a választék igen sokrétű augusztus 7. és 12. között.

Nagy Utcaszínház

Idén ismét visszatér a Nagy Utcaszínház egy varázslatos darabjával, melyet a francia Cie Gratte Ciel társulata hoz el nekünk. A ROUGE! című légi akrobatikus showban a művészek bemutatják kivételes tehetségüket, miközben a színpadon folyamatosan változó látványvilág a technikai csapat ügyességét dicséri. A piros szín dominál ebben az előadásban, amely tűz és vér színét, energiát, veszélyt és elszántságot hordoz magában, ugyanakkor a szenvedély, a vágy és a szerelem ábrázolására is szolgál. A ROUGE! az élet ünnepére invitál mindenkit, aki részt vesz a fesztiválon. Akrobaták és táncosok egyaránt lenyűgöző bravúrokat mutatnak be a színpadon és a magasban egyaránt. A lengőoszlop-, kötél- és trapézartisták produkciója minden este 23:00 órától látható lesz a Theatre-and-Dance Corner melletti területen.

Cirque du Sziget

A helyszín idén is izgalmas előadásokkal várja a látogatókat három különböző területen: a cirkuszi nagysátorban, a külső színpadon és a füves területen. Minden nap 14:00 órától kezdődnek az előadások, amelyek sokszínűségüket és kreativitásukat hozzák el a világ minden részéről. A nagysátorban a FEDEC közös előadása nyitja a sort, majd különböző cirkusziskolák diadalmaskodnak. A külső színpadon humorral fűszerezett előadások szórakoztatnak délután öttől egészen este nyolcig. A cseh Cirk La Putyka és az etióp Circus Abyssinia produkciói késő este különleges élményt nyújtanak az érdeklődőknek. A füves területen a kanadai Les Dudes és a koreai FORCE társulatok mellett számos más izgalmas előadást láthatnak a vendégek, amíg este 22:45-kor a francia The SuperShow tűzshowja zárja a napot.

ArtGarden

A Sziget megújult művészeti színtere, az ArtGarden, egy varázslatos kert, amelyet a Medence Csoport által kurált különleges művészeti alkotások és programok töltik meg élettel minden nap 11:00 és 20:00 óra között. Esténként a Neolux csoport lampionjai teremtenek hangulatos atmoszférát, miközben új és ismerős előadók kápráztatják el a közönséget. A Re+concept kreatív újrahasznosító műhely ismét várja a látogatókat, akik saját egyedi táskát készíthetnek használt reklámanyagokból. A hangélmények szerelmesei részt vehetnek a Kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény csapatának személyre szabott hangszer készítő workshopján, vagy kipróbálhatják a Grooverider óriás mókus-hangkerékét és a Hangzóliget interaktív akusztikus installációját. A Bartók-negyed résztvevőivel közösen szervezett programokkal a kreatív energia városrészre jellemző vonásait mutatják be. Az ArtGardenben látható lesz a Sziget 30 Contemporary Art retrospektív fotókiállítása, valamint a Varázserdő installáció, amelyben Mendreczky Karina és Kortmann-Járay Katalin alkotása mellett Gross Arnold, a Nemzet Művésze díjjal kitüntetett művész, rézkarcainak újragondolása is helyet kap. Ez az alkotás egy mesés, kalandos világot idéz, ahol a résztvevők átélhetik a múlt és a jövő dimenzióit egyaránt.

Theatre-and-Dance Corner
Idén délelőttől egészen estig, két szabadtéri színpadon és sok-sok egyéb, a színházi területen megvalósuló programmal várja a helyszín kortárstánc és színház iránt érdeklődőket és mindazokat, akik kötetlenül ismerkednének ezzel a műfajjal.
Izgalmas interaktív programok várnak a fesztiválon! Minden nap közös reggeli tánc, alvásinstalláció álomtúrával, érzékeny fogadóóra, fiatal táncosok bemutatkozása, közös jam és sok más izgalmas előadás. Hazai és külföldi fellépők egyaránt jelen lesznek, például izraeli, francia és kubai társulatokkal, valamint magyar alkotókkal. Az előadások témái körüljárják az intim kapcsolatokat, a társadalmi kérdéseket és a testünk kifejező erejét.

Jegyek és bővebb infó: https://szigetfestival.com/hu/jegyek/list/

Fotó: Sziget Fesztivál

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)