Hogyan kerüljük el a szilveszteri pezsgő utáni másnaposságot?

Szilveszter után különösen égető kérdés lehet, hogyan kerüljük el a kellemetlen macskajajt, ami fejfájással, hányingerrel és szédüléssel járhat másnap. Bár számos szóbeszéd kering a téma körül, Zichy Anikó grófné, aki nemcsak a társasági életben jártas, de saját pezsgőmanufaktúrával is büszkélkedhet, megosztja velünk a titkát: hogyan élvezhetjük a pezsgőt úgy, hogy ne kelljen másnap reggel a kellemetlen másnapossággal megküzdenünk.

A legfontosabb: Igyál kétszer annyi vizet, mint pezsgőt!
A pezsgő fogyasztása közben ne hanyagoljuk el a vizet. Igyunk kétszer annyi vizet, ami nem tartalmaz cukrot, minden pohár pezsgő után, hogy segítsünk megelőzni a kiszáradást, ami a másnaposság egyik fő okozója.

Igyunk minőségi pezsgőt!
Válasszunk minőségi pezsgőt, melynek alacsonyabb a cukor és a kén tartalma. Az olcsó, tömegtermelésű pezsgők gyakran tartalmaznak több cukrot és adalékanyagot, amelyek hozzájárulhatnak a másnapossághoz.

Együnk mielőtt pezsgőzni kezdenénk!
Készítsünk elő könnyű, tápláló falatokat, például sajtot, sonkát, vagy gyümölcsöt, hogy lassítsuk az alkohol felszívódását, és megelőzzük a túlzott italfogyasztást.

Törekedjünk a mértékletes fogyasztásra
Ne ejtsen rabul a pezsgő mámora, figyeljünk a mértékletességre. A grófné szerint a kulcs a lassú és élvezetes fogyasztás, hogy ne terheljük meg szervezetünket hirtelen nagy mennyiségű alkohollal. Igazából, ha nem gyorsan iszunk, akkor biztosan elkerüljük a másnaposságot.

Miután kóstoltuk a pezsgőt, célszerű gyógynövényteát fogyasztani, valamint olyan ételeket választani, amelyek segíthetnek a szervezet helyreállításában, például friss gyümölcsöket és zöldségeket.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)