Fergeteges hangulatban köszöntötték Mága Zoltán és barátai az újévet

Több ezer emberrel együtt köszöntötte az újévet Mága Zoltán hegedűművész hagyományos, január elsejei koncertjén. Ünnepi beszédében beszélt a zene erejéről, hogy egy kis összefogással, odafigyeléssel jobbá lehet. A hegedűvirtuóz és sztárvendégei által előadott ismert, közkedvelt melódiák fergeteges hangulatot varázsoltak a teltházas Arénába.

Az év első napján a korábbiakhoz képest még látványosabb díszlettel, új, különleges programmal, sok-sok hazai sztárfellépővel szórakoztatta a hallgatóságot Mága Zoltán. A hegedűművész az est programját úgy állította össze, hogy az minden korosztálynak szóljon, a repertoár a klasszikus zenétől, az opera, operett, musical műfajokon keresztül egészen a pop zenéig terjedt. A legnagyobb minőséget képviselő, grandiózus koncertre ezúttal is megtelt az aréna, több mint tizenkétezren voltak kíváncsiak a hegedűvirtuóz és sztárvendégeinek nívós produkcióira.

Már a kezdés is rendkívüli volt: az est főszereplői lovas hintókon érkeztek, míg a közönség Mága Zoltán – a Juhász Testvérek Pincészete által készített - minőségi egri borát kóstolhatta meg érkezéskor. A publikum - láthatóan és hallhatóan - remekül érezte magát a négyórás koncerten, minden produkciót óriási ováció és tapsvihar kísért. Az est során csodálatos dallamok, nagy klasszikusok ismert melódiái, különböző zenei stílusok slágerei csendültek fel, valamint a magyar himnusz mellett Erdély nemzeti dala, a Székely himnusz is elhangzott. Olyan kiváló művészek előadását élvezhette a közönség, mint Szenthelyi Miklós hegedűművész, Faludi Judit csellóművész, Pándy Piroska, Kiss B. Atilla és Frankó Tünde operaénekesek. A könnyűzenei műfajt Zsédenyi Adrienn, Pataky Attila, Keresztes Ildikó, Pintér Tibor, Tóth Vera, Tóth Gabi, Szulák Andrea, Ádok Zoltán, Tolvai Renáta, Kökény Attila énekesek, Nyári Károly és lányai, valamint a Fivérek zenekar képviselte az arénában. Fellépett fiaival Galambos Lajos trombitaművész, eljöttek az Operettszínház kiválóságai: Kerényi Miklós Máté, Szendy Szilvia és Boncsér Gergő. A műsort színesítették a Dívák, azaz Fésűs Nelly, Détár Enikő, Ladinek Judit, valamint színpadra lépett Mága Zoltán két gyermeke, Jennifer és a kis Zolika is. Közreműködött a Primarius Szimfonikus zenekar Silló István karmester vezetésével, a Budapest Táncművészeti Stúdió, a Budapest Gipsy Band és a Primarius vonósnégyes.

A hangzás mellett a látvány is lélegzetelállító volt: elképesztő fény- és pirotechnikai megoldások kápráztatták el a közönséget. A műsor varázsára, az emelkedett hangulat megteremtésére a művészek mellett Kerényi Miklós Gábor, Kossuth-díjas rendező jelentett garanciát.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)