A róka

Eredeti cím: 
The Fox

A róka a filmet rendező Adrian Goiginger dédapjának igaz története, aki motoros hírvivőként szolgált az osztrák hadseregben.

A II. világháború idején a zárkózott fiatal fiú mellé egy különös társat rendel a sors: egy elárvult rókakölyköt talál az erdőben, aki hűséges társául szegődik, és akit, ha kell, az élete árán is megvéd. Különleges barátságuk a fiatal férfit a múltjával való szembenézés felé vezeti.

A nyolcéves Franz egy elszegényedett tanyasi család nyolcadik gyermekeként él. Családja nem tudja eltartani, ezért a fiút még a tél beköszönte előtt örökbe adják. Franz felnőttkorba lépve elhagyja gyámját, és nem lévén más, a katonai pályát választja. A harmincas évek végén a náci ideológia a második világháborúban teljesedik ki, ahol Franz motoros hírvívőként kénytelen szolgálatot teljesíteni a francia fronton. A katonatársai körében különcként kezelt fiú a kivezénylés előtti nap egy új barátra tesz szert egy elárvult rókakölyök személyében, aki ezt követően hűségesen utazik motorja oldalkocsijában, s akit élete árán is meg akar védeni. Amikor 1941-ben Franzot az orosz frontra küldik, döntést kell hoznia mindkettejük sorsáról.

Bemutató: 
csü., 2024/03/07
Rendező: 
Adrian Goiginger
Szereplők: 
Adriane Gradziel, Karl Markovics, Simon Morzé, Alexander Beyer, Pit Bukowski
Forgalmazó: 
Juno11
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)