Noé

Eredeti cím: 
Noah

Bátorságról, önfeláldozásról és reményről mesél Darren Aronofsky, amikor a közönség elé tárja személyes vízióját Noéról. Az Oscar®-díjas Russell Crowe alakítja Noét, a kiválasztottat, akinek az a feladata, hogy megszervezze a gigantikus mentőakciót, mielőtt az árvíz elpusztítja az egész világot. A film lenyűgöző vizuális kalandra hív, miközben olyan örök témákat boncolgat, mint jó és rossz küzdelme, pusztítás és kegyelem, remény, család és új esélyek lehetősége.

A világsztárokból álló színészgárda és a film stábja hihetetlen utazásra hívja a nézőket a durván ácsolt Bárka fedélzetén, amelyet kézzel építettek, pontosan a bibliai leírások alapján. A közönség megismerkedhet Noé és családja eddig nem taglalt életével, és részt vehet a nagy utazásban, amelynek során a szárazföld eltűnik a kolosszális árvíz hullámai alatt – hogy út nyíljon az új Teremtés felé.

Hollywood először 1928-ban dolgozta fel a történetet (Noah's Arc), egy első világháborús drámával ötvözve a bibliai sztorit. Azóta több Disney-rajzfilm és egyéb vicces feldolgozás született, de mostanáig egyetlen alkotó sem vette a bátorságot, hogy nagyszabású, látványos kalandot vigyen vászonra Noé történetéből, vagy hogy megpróbáljon a legenda üzeneteinek mélyére hatolni.

A történet középpontjában Noé hihetetlen elhatározása és annak kitartó véghezvitele áll, pedig a vállalkozás teljes képtelenségnek tűnik. Amikor a Teremtő figyelmezteti a közelgő katasztrófára, és megparancsolja, hogy mentse az állatokat, Noé rendületlen hittel cselekszik – a manapság elvárható kétely vagy ellenállás legkisebb jele nélkül. Noé olyan korban él, amikor a nagyapja még találkozhatott Ádámmal, aki viszont Istennel ápolt személyes viszonyt. Noé tehát nyugodtan gondolhatja, hogy Isten szól hozzá. Számára sokkal fontosabb kérdés, hogy valóban jól érti-e, amit mondanak neki, illetve hogyan teljesítse a parancsot.

Bemutató: 
csü., 2014/03/27
Rendező: 
Darren Aronofsky
Szereplők: 
Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson, Anthony Hopkins
Forgalmazó: 
UIP - Duna Film
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)