Két lépés távolság

Eredeti cím: 
Five Feet Apart

Stella Grant (Haley Lu Richardson) minden ízében 17 éves... Összenőtt a laptopjával, és imádja a legjobb barátait. De a legtöbb tinédzserrel szemben ideje java részét egy kórházban tölti, mivel cisztás fibrózisa van. Az élete csupa sablon, szabály és önkontroll. Ezt a fegyelmet kell próbára tennie, amikor megismerkedik egy lehetetlenül helyes betegtárssal, akit Will Newmannek hívnak. (Cole Sprouse).

Haley Lu Richardson (Egy magányos tinédzser / The Edge of Seventeen) és Cole Sprouse alakítja Stellát és Willt, akiknek szerelme semmibe veszi az akadályokat és egy pillanatra megállítja a világot. Hiába szenvednek mindketten cisztás fibrózisban (CF), jobban nem is különbözhetnének egymástól. Stella vibráló sztárvlogger, aki szuverén módon alakítja saját világát. Will viszont minden, amitől a lány viszolyog: nyugtalan lázadó, nem hajlandó a normakövetésre és még a saját jövőjét sem veszi komolyan. Stella mindenben hisz, amivel szemben Will szkeptikus: tökélyre törekszik, pedig az élet alaposan kibabrált vele. Mi több, amikor először találkoznak, kifejezetten örülnek, hogy szigorúan be kell tartaniuk az orvos által előírt két lépés távolságot, nehogy Will veszélyes baktériumokat ragasszon rá Stellára.
De az ezután bekövetkező vidám és izgalmas események láncolata azt eredményezi, hogy Stella fokozatosan ráébreszti Willt: érdemes harcolnia - cserébe jókora löket szabadságélményt kap a fiútól. Ennek eredményeként fejük tetejére állítják a szabályokat, mert meg merik tenni azt a bizonyos két lépést egymás felé.

CF-fel élni

A cisztás fibrózis életveszélyes genetikai betegség. A tüdőben, a hasnyálmirigyben és más szervekben sűrű nyálka keletkezik, ami megnehezíti a légzést, és különféle fertőzésekhez, valamint egyéb komplikációkhoz vezet. Az USA-ban körülbelül 30 ezer, világszerte 70 ezer ember él CF-fel.
Az ötvenes években a CF-es gyerekek nem érték meg az iskoláskort. Ma már a korszerű kezelésnek köszönhetően a CF-esek többsége megéri a felnőttkort, diplomát szerezhet, családot alapíthat, karrierbe foghat. A kutatásoknak és az új terápiáknak köszönhetően egyre növekszik a remény. E fejlődés ellenére sok CF-es korán meghal, és egész életében komoly fizikai, érzelmi és anyagi nehézségekkel küzd.

Bemutató: 
csü., 2019/05/02
Rendező: 
Justin Baldoni
Szereplők: 
Haley Lu Richardson, Cole Sprouse
Forgalmazó: 
UIP - Duna Film
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)