Johnny English újra lecsap

Eredeti cím: 
Johnny English Strikes Again

2018-ban az ikonikus komikus, Rowan Atkinson visszatér a véletlenül szupermenő titkos ügynök, Johnny English szerepében. Az Egyesült Királyság veszélyben van. Öt nappal az előtt, hogy a miniszterelnök megnyitná a G12-csúcsot, betörnek az M17 számítógépes rendszerébe, és nyilvánosságra hozzák az összes aktív ügynök személyazonosságát. Csak úgy fogható el az elkövető, ha reaktiválnak egy nyugalmazott ügynököt, de legtöbbjük már vagy elhunyt, vagy hamarosan távozik az élők sorából végelgyengülés következtében. Az M17 vezetője csak egyetlen ügynököt mozgósíthat, akinek a neve English... Johnny English.

Egy kibertámadás leleplezi az összes aktív angol beépített ügynököt, és az akció kiagyalója további pusztítással fenyegeti a világot. A titkosszolgálat most csak egy emberben bízhat – Johnny Englishben. A jelenleg leszerelt, és egy kis előkészítő iskolában tanító Englisht újra szolgálatba hívják, hogy találja meg a ravasz hackert, és ugorjon fejest az akcióba. Ám ahhoz, hogy a küldetés sikerrel járjon, hősünknek minden képességét latba kell vetnie – és nincs neki túl sok –, mivel itt a múlt analóg módszereinek kell szembeszállniuk a jövő digitális technológiájával…

Felfüggesztvén tanári tevékenységét, Johnny English ismét akcióba lendül, de régen elmúltak már azok az idők, amikor ő utoljára terepmunkát végzett. Az oldschool kütyüket felváltották a digitális telefonok, a benzinfaló sportkocsikat az elektromos autók. Englishnek tátva marad a szája a sok újdonság láttán, de aztán hamar feltalálja magát, és arra jut, hogy pont analóg megközelítéssel lehet becserkészni egy digitális gonosztevőt. Leporolja jó öreg Aston Martinját, előkotorja exoskeletonját, mágneses csizmáját és a robbanó füldugókat, harcba hívja az alagsorból hű cimboráját, Bough-t, és már kezdődhet is a világ megmentése. English és Bough a francia Riviérára sietnek, mert ide vezet a legfrissebb nyom, de tevékenységük nyomán hamarosan kitör a káosz, mert sikerül porig lerombolniuk a Cote d'Azur egyik legelegánsabb éttermét. Ez nem tántorítja el őket céljuktól, újra szagot fognak. A nyomok ezúttal az egyik öbölben horgonyzó hiperszuper yachthoz vezetnek, amely Amerika legfiatalabb milliárdosának, a számítógépzseni Jason Voltának a tulajdona. English gyorsan rájön, hogy Volta áll a bűncselekmények mögött, de bizonyítékra is szüksége van, mert meg kell győznie a miniszterelnököt, aki nem tudja kivonni magát Volta lefegyverző sármja alól.

Kitör hát a háború a zseni és a balfék, a nagy összeesküvő és a fogalmatlan fráter, a high tech zseni és az analfabéta analóg között. Johnny English egyik szerencsétlenségből a másikba bukdácsol, de semmi nem tántoríthatja el attól, hogy leleplezze Voltát és megakadályozza, hogy a milliárdos megvalósítsa nagy tervét: hatalmába akarja keríteni az egész internetet.

Bemutató: 
csü., 2018/09/20
Rendező: 
David Kerr
Szereplők: 
Rowan Atkinson, Olga Kurylenko, Jake Lacy, Ben Miller, Miranda Hennessy, David Mumeni, Samantha Russell
Forgalmazó: 
UIP - Duna Film
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)