A háború császára

Eredeti cím: 
Emperor

A történelemkönyvek nem tesznek említést az amerikai Bonner Fellers tábornok történetéről. Megjegyzendő: már csak azért sem, mert Feller valódi története jóval kaotikusabb, és kevesebb hősiességet lehet felfedezni benne, mint a Matthew Fox játszotta karakter sztorijában. Peter Webber új filmje.

A bolygó még nem épült fel a második világháború okozta sokkból, amikor Douglas MacArthur tábornok (Tommy Lee Jones) megérkezik a porrá rombolt Japánba jobbkeze, Bonner Fellers tábornok kíséretében (Matthew Fox). Küldetésük kényes jellegű: nekik kell eldönteniük, hogy a nagy köztiszteletnek örvendő japán császár, Hirohito bíróság elé álljon-e háborús bűneiért.

A történelmi dráma rendezője Peter Webber, aki korábban olyan nagysikerű filmeket jegyzett, mint a Leány gyöngy fülbevalóval vagy a Hannibál ébredése. A nyomozás során Fellers tábornok újraéli rég elveszettnek hitt szerelmét Ayával (Eriko Hatsune), az egykori japán cserediákkal, aki annak idején bevezette őt nemzete kultúrájába és szokásaiba. Amikor Ayának a vizsgálat során nyoma vész, Fellers tábornok fáradságos utazásra indul, hogy megtalálja őt. A keresés során nemcsak az egykor büszke ország pusztulása tárul fel előtte, de ez az út segítségére lesz végső, nagyszabású döntése meghozatalában is.

Bemutató: 
csü., 2013/10/10
Rendező: 
Peter Webber
Szereplők: 
Matthew Fox,Tommy Lee Jones,Eriko Hatsune,Toshiyuki Nishida
Forgalmazó: 
ADS
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)