Gru 2

Eredeti cím: 
Despicable Me 2

Három évvel ezelőtt a Gru az egész világot meghódította, több mint 540 millió dolláros összbevételt ért el, és az amerikai mozitörténet tizedik legsikeresebb animációs filmje lett. Most elérkezett 2013 nyara, és még nagyobb őrület ragadja magával a közönséget.

Amint Gru kezd beleszokni a kertvárosi családapa szerepébe Margo, Edith és Agnes apjaként, felbukkan egy szupertitkos szervezet, amely a gonosz elleni harcot tűzte zászlajára globális szinten. Így most Grun, a minyonokon, és Gru új társán, Lucyn a sor, hogy kiderítsék, ki áll a látványos bűntettek mögött. Végül is a világ legnagyobb ex-bűnözője kell ahhoz, hogy elkapja azt, aki a helyére pályázik.

Ki kicsoda Gru világában?

Most, hogy Gru immár szögre akasztotta fagyasztófegyverét, és leginkább ehetetlen zselék és lekvárok készítésével foglalkozik, szert tett néhány új barátra. Íme egy kis kalauz, milyen régi és új játékosok népesítik be Gru világát.

* Lucy ravasz szuperügynök, Gru társa a rendkívül veszélyes új szuper-főgnosz utáni hajszában. Igyekszik túltenni Grún a kütyük alkalmazása terén, és saját harcművészeti stílust fejlesztett ki a dzsiudzsicu, a krav maga, az azték harcmodor és a krumping elemeinek felhasználásával. Grúval ellentétben örömét és izgatottságát soha nem tudja elrejteni, s ezzel felhívja magára a figyelmet – általában pont akkor, amikor titkos küldetésben vesz részt. Lépést tud tartani Grúval, pedig mindig roppant elegáns húszcentis tűsarkokon egyensúlyoz.
* Margo Gru legidősebb lánya és a család tartóoszlopa. Ő felelős a többiekért, de ahogy kezd felnőni, egyre több sms-t vált a barátaival és már a korban hozzáillő fiúk is érdeklik, amivel őrületbe kergeti Grút.
* Edih, Gru középső lánya rendkívül csibész és mókás kiscsaj. Inkább elnézést kér, mint engedélyt. Éppen nindzsakorszakát éli, és mindig szeretne részt venni Gru titkos akcióiban. Nagy csínytevő, előszeretettel hozza működésbe dr. Nefario trükkös kütyüjeit.
* Agnes Gru legkisebb lánya és a család lelke. Imádja az egyszarvúakat és mindent, ami bolyhos. Annyira cuki, hogy ölelésétől még a legelvetemültebb főgonosz jégszíve is megolvad.
* Dr. Nefario Gru megbízható, enyhén szenilis és nagyon-nagyon öreg őrült tudósa. Lassan kezd megsüketülni, ennek folytán véletlenül olyan fegyvereket talál fel, amelyek használata katasztrofális következményekkel jár. Miközben Grút lefoglalják apai teendői, dr. Nefario visszavágyik a régi szép időkbe, amikor ők ketten csupa elvetemült dolgot műveltek.
* A Minyonok, Gru hűséges, sárga, gagyarászó törpéi legalább annyira szeretnek általános felfordulást okozni, mint banánt falni. Könnyű elterelni a figyelmüket, kiszámíthatatlanok, kíváncsiak és ellenállhatatlanul cukik. Folyton versenyeznek egymással. Emiatt könnyen hajbakapnak, de ha egy kívülálló bántani akarja őket vagy Gru családját, keményen ellenállnak.
* A gonosz Minyonok Gru sárga Minyonjainak mályvaszínű, kócos és még tompább agyú változatai. Elpusztíthatatlan és gátlástalan zabálógépek, akik nemcsak a hűtő tartalmát, de magát a frigót is felfalják.
* El Macho a világ valaha is élt legkegyetlenebb, legveszélyesebb és mint a neve is mutatja, legmacsóbb főgonosza. Azaz csak volt, mert elhunyt, miután cápaháton belezuhant egy működő vulkánba másfél mázsa mellére kötözött dinamittal. A holttestet nem találták meg, csak egy marék megpörkölődött mellszőr maradt utána.
* Eduardo a Salsa & Salsa étterem elképesztően kedves, elbűvölő és nőcsábász tulajdonosa. Szenvedélyes latin táncától a hölgyek elalélnak. Túláradó személyiségének méreteit csak derekának térfogata múlja felül. De lehet, hogy Eduardo valójában a világ legnagyobb főgonosza, aki első a FEL körözöttjeinek listáján?
* Antino, Eduardo jópofa, lázadó szellemű és magabiztos fia. Imádják a nők, akárcsak az apját, és amikor Margóval megpillantják egymást, megszűnik számukra a külvilág. Eduardo kész megküzdeni a túlságosan szigorú Grúval, hogy a lány közelében lehessen.
* Floyd abban a plázában vezet egy üzletet, ahol Gru és Lucy titkos küldetésben vesz részt. Floyd a Sashaj Férfiklub tulajdonosa, és pontos elképzelése van arról, hogyan tehetné még vonzóbbá Grút azon hölgyek számára, akik ugyebár egymás sarkát tapossák, hogy randizhassanak vele.
* Az ismeretlen fajtájú Kyle, aki első ránézésre valószínűleg egy pitbull és egy piranha frigyéből fogant, és erre utal ádáz természete is, Gru őrkutyája. Amikor először találkozott a kislányokkal, mindenáron meg akarta enni őket. Ma már el sem tudná képzelni, hogy esténként ne a lányok dugják ágyba.

szinkronhang:
Scherer Péter (Gru magyar hangja)
Csifó Dorina (Margo magyar hangja)
Koller Virág (Agnes magyar hangja)
Károlyi Lili (Edith magyar hangja)
Nemes Takách Kata (Lucy Wilde magyar hangja)
Kardos Róbert (Floyd magyar hangja)
Király Attila (Dr. Nefario magyar hangja)
Dunai Tamás (Silas magyar hangja)

Bemutató: 
csü., 2013/07/04
Rendező: 
Chris Renaud, Pierre Coffin
Szereplők: 
Eredeti hangok: Steve Carell, Russel Brand, Steve Coogan, Kristen Wiig
Forgalmazó: 
UIP - Duna Film
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)