A farkas és az oroszlán

Eredeti cím: 
Le loup et le lion

Nagyapja halála után a 20 éves Alma (Molly Kunz) visszatér gyermekkori otthonába, egy apró szigetre a fenséges kanadai erdők szívében. Ottléte alatt két tehetetlen vadállat-kölyökre talál, akiket befogad, és idővel Alma, a kisoroszlán és a kis farkas elválaszthatatlanná válnak. Világuk azonban hamar összeomlik, mert a lány hiába próbálja elrejteni az állatokat, az erdőőr felfedezi és elviszi őket. A furcsa testvérpárra sorsfordító utazás vár Kanadán keresztül, hogy ők hárman újra egymásra találjanak.

Egy vancouveri cirkuszba tartó oroszlánkölyök egy kis szigeten reked a kanadai erdő mélyén, miután a repülő, ami szállította, lezuhan. Hamarosan azonban rátalál Alma (Molly Kunz), a New York-i zeneművészetis diák, aki nagyapja halálát követően visszatért egykori otthonába. Útban a baleset helyszínére Alma találkozik egy sebesült farkassal, később pedig szembekerül egy Eli nevű tudóssal (Charlie Carrick), aki a tökéletes „szürke példány" után kutat. Alma felszólítja Eli-t, hogy hagyja el a szigetet, és hazatér az oroszlánkölyökkel.
Miután Alma hazaér, a farkas megjelenik az eldugott, tóparti faház előtt, és menedéket keres, hogy a nő nappalijában hozza világra a kölykét. Ekkor valószínűtlen dolog történik: az anyafarkas nem csak a saját kölykét, de az oroszlánkölyköt is megeteti. Alma arra az elhatározásra jut, hogy maga fogja felnevelni és gondozni az állatokat. A farkaskölyköt Mozartnak, az oroszlánkölyköt pedig Álmodozónak nevezi el, de hamarosan rájön, hogy két csúcsragadozóról gondoskodni nem könnyű feladat. Amikor keresztapja, Joe (Graham Greene) rájön a lány titkára, figyelmezteti őt az állatokkal való együttélés veszélyeire, és megígérteti vele, hogy minden nap jelentkezik rádión, hogy megnyugtassa, biztonságban van. A kisoroszlán és a kisfarkas gyorsan növekednek, és testvérként szeretik egymást. Alma az anyafarkas segítségével gondoskodik róluk, és ami kezdetben csupán a túlélésről szólt, hamarosan egy életformává válik. Egészen addig, amíg Eli vissza nem jön a szigetre, és el nem fogja az anyafarkast. Alma ekkor egyedül találja magát a két fiatal állattal, és megretten az előtte álló feladattól. A hármuk közötti kötelék azonban túl erős ahhoz, hogy megszakadjon, így Alma úgy dönt, hogy minden eddiginél jobban beleveti magát ennek a valószínűtlen családnak az összetartásába. Ettől a pillanattól kezdve semmi sem választhatja el őket egymástól. A lány zongorázik nekik, az állatok pedig figyelmesen hallgatják, mintha szinte vigaszt találnának a zenéjében. Tökéletes világuk azonban hirtelen összeomlik. Almát baleset éri, és amikor segítséget küldenek hozzá, fény derül közös titkukra, és az életük a feje tetejére áll. Álmodozót visszaadják a cirkusznak, amely megvásárolta, Mozartot pedig Eli viszi magával a szürke farkasokkal foglalkozó állatvédő szervezet nevében. Alma kétségbeesik. A bezárt oroszlán szomorúan és elhanyagoltan él a cirkuszban, míg Mozart megpróbál beilleszkedni a farkasfalkába, amelynek életét Eli tanulmányozza.

Végül Mozart megszökik a falkából, hogy megtalálja oroszlán testvérét. Az oroszlán először fel sem ismeri őt; a több hetes bezártságtól kimerült és közönyös lett. Mozart azonban nem hajlandó lemondani róla. Régi barátságuk fokozatosan újjáéled, és Álmodozó visszanyeri az életkedvét. A farkas segítségével végül sikerül megszöknie a cirkuszi fogságból. Eli kénytelen felkeresni Almát, hogy megkérdezze tőle, tudja-e, hol van a szökött farkasa.

Összefognak, hogy együtt bukkanjanak az állataik nyomára. A farkas megtanítja az oroszlánt, hogyan kell túlélni a vadonban, és hogyan hallgathat újra az ösztöneire. Segítik és támogatják egymást. A két ragadozó, akiket összeköt a közös neveltetés, szembenéz az előttük álló kihívással, hogy megtalálják régi otthonukat.

Bemutató: 
csü., 2021/10/28
Rendező: 
Gilles de Maistre
Szereplők: 
Molly Kunz, Graham Greene, Charlie Carrick
Forgalmazó: 
Prorom
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)