Szeptemberben ismét CineFest: Bille Agust és George Lazenby is Miskolcra jön

A 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál díszvendége és életműdíjasa a világhírű Bille August. Az idén ötven éves James Bond remekmű, az Őfelsége titkosszolgálatában gálavetítésére, klasszikus közönségtalálkozóra és a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Életműdíját átvenni érkezik Miskolca a nyolcvan esztendős George Lazenby. Mindkét vendég mesterkurzust is tart a fesztiválon.

Bille August a mai napig aktív. Nemrégiben mutatták be Csendes szív című családi drámáját, amely az utóbbi évek legérdekesebb dán filmje, három generáció viszonyrendszerét mutatja be. A közelmúltban fejezte be Szerencsés Péter című játékfilmjét, amely egy dán klasszikus regény feldolgozása.

Egyszeri James Bondként, George Lazenby az alakításával hozzájárult az Őfelsége titkosszolgálatában kultikus filmtörténeti státuszához: nem mellékesen az idén ünnepeljük a mű ötvenedik évfordulóját, és Mr. Lazenby nyolcvanadik születésnapját. Filmes szakértők azonban nem tekintik hivatalos Bond filmnek az alkotást.

A 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál közönsége szeptember 19-én láthatja a Ki látta őt meghalni? c. alkotást, George Lazenby főszereplésével. Szeptember 20-án pedig az Őfelsége titkosszolgálatában c. film Magyarországon először látható digitálisan felújított 4K változatban, George Lazenbyvel a főszerepben. A vetítést követően a közönség személyesen is találkozhat, beszélgethet George Lazenby-vel.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)