Megmenekülhet a nyári moziszezon?

Nemrég még arról írtunk, hogy a kultúra megszűnt. Az alternatív megoldásoknak – online közvetítések - köszönhetően és a járvány csökkenése következtében, van okunk reménykedni. Facebook oldalunkon szavaztak olvasóink, hogy a koncertek és színház mellett már mennének moziba is. Az újranyitást még a hazai hálózatok sem tudják, mert a vírus lecsengése mellett a külföldi stúdiókkal és partnerekkel kell egyeztetni. Bemutatók tekintetében a honi forgalmazók leginkább június végét jelölték meg.

Milyen filmeket érdemes nézni?

Pár hónapja arról szóltak a hírek, hogy minden májusi és későbbi mozibemutató tolódik, vagy jövőre csúszik. Magyar filmek tekintetében a Pesti balhé esett ki júniusról. A forgalmazó – InterCom – még nem adott meg új dátumot. Tom Hanks új filmje, a A Greyhound csatahajó az Apple TV-n lesz majd látható. A hazai bemutató így elmaradhat.
Mindezek mellett a az egész világ Christopher Nolan Tenet c. filmjétől vár kassza-robbanást. A hazai mozik és a forgalmazó is ettől az alkotástól reméli, hogy az emberek visszatérnek a filmszínházakba. Nemzetközi szinten, szintén ez a sci-fi lehet a nyár sikerfilmje. Blockbusterek tekintetében tehát a július és augusztus lehet az eredményes hónap. A Disney július végére szánja a Mulan-t míg a Warner a Wonder Woman 1984-et már augusztusra időzítette. Ugyanakkor az új James Bond és a Marvel Fekete Özvegye már novemberi premierek.

Egy biztos, nem lesz egyszerű az újranyitás, ha nincs húzócím. A művészhálózatban szintén kell valami nézőcsalogató: az akciók és filmnapok mellett a Cirko Film például az összes elmaradt premierjét pótolná rögtön a nyitáskor.

Abban pedig mindenki egyetért, hogy nem érdemes kockáztatni, a szabályokat és előírásokat be kell tartani. Mi, nézők pedig reménykedünk, hogy a koronavírus lassan eltűnik és újból hódolhatunk kedvenc szórakozásunknak!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)