Gran Turismo – hihetetlen, de igaz történet az autóversenyjátékról

A Gran Turismo, a világ legismertebb autóversenyzős videojátéka, megkerülhetetlen a száguldás és a sebesség szerelmeseinek számára. A filmváltozat is megérkezett! Az akció és a gyors versenyautók mellett a filmet egy másik jelenség is különlegessé teszi: a forgatás egyik fő helyszíne ugyanis, Dubai és Ausztria mellett Budapest lett. Mellesleg igaz történetről van szó, olyan szereplőkkel, mint Orlando Bloom, David Harbour vagy a fiatal Archie Madekwe.

A film a híres Gran Turismo videójáték-sorozat alapján készült, amely az egyik legsikeresebb autóverseny játék a világon. A játékot a Polyphony Digital fejlesztette és a Sony Playstation adta ki. A sorozat 1997-ben kezdődött, és azóta több mint 80 millió példányban kelt el világszerte. A minden tekintetben gyors mozi Jann Mardenbourough GT-versenyző igaz történetét mutatja be. A férfi gamerként rengeteg játékversenyt nyert, később pedig igazi profi autóversenyző vált belőle, érdekesség, hogy az alkotásban az eredeti Jann a kaszkadőre a fiút megformáló színésznek.

A Gran Turismo film nem csak az autóversenyzés iránti szenvedélyt és a gyönyörű autókat mutatja be a nézőknek, hanem mélyebb üzeneteket is közvetít. A film nem csak a versenyek és a sebesség szerelmeseinek szól, hanem mindenkinek, aki szereti a jól megírt, karakterközpontú történeteket, és azoknak, akik érdeklődnek az emberi kitartás és a szenvedély hajtotta ambíció témája iránt.

A Gran Turismo forgatása pozitív hatással volt a magyar filmiparra is. A hazai szakemberek közreműködése mellett a filmhez szükséges logisztika, technika és személyzet biztosítása során számos helyi vállalkozás kapott munkát, erősítve ezzel a magyar filmipart és gazdaságot. Főbb forgatási helyszínként említhetjük meg a Hungaroringet, illetve a nemrég felújított Párisi Udvart.

Aki szereti a biztonságos száguldást és a látványos moziélményt, annak remek választás az életrajzi elemeket tartalmazó alkotás!

Fotók: Sony/InterCom

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)