Hóborította filmek - Csapjunk oda a melegnek!

Elképesztően meleg van. Ezért úgy gondoltuk, ha már mindenki lehúzta a redőnyt és bezárkózott, vagyis voltaképp ideális terepet csinált egy filmes ellazuláshoz, akkor mi kihasználjuk ezt és ajánlunk pár művet, amely hűsítő fehér miliőben játszódik. Viszont vigyázat, mert lehet, hogy a filmek megtekintése után inkább visszavágyik a napra vágyik majd a kedves olvasó, leendő néző!

A dolog - John Carpenter több tízezer éves, titokzatos és agresszív idegen létformát szabadít rá tizenkét emberre, akik távol a civilizációtól idővel azt sem tudják, ki ember és ki valami más. Mindezt az egyik legelhagyatottabb helyen, az antarktiszi jégmezőkön, ahol nincs semmi és senki a közelben, ami, vagy aki segítséget nyújthatna. Feszültséggel teli játékidőre számíthat az, aki MacReady pilóta és társai legnyomorúságosabb napját velük szenvedi végig egy olyan helyzetben, ahol talán a legjobb megoldás emberi méltóságban megfagyni a pusztító hidegben.

Sztálingrád - Megrázó háborús dráma, amelynek ereje a lövészárkok és a kegyetlen összecsapások mögött húzódik meg. Az igazán lebilincselő és néhol szívszorító momentumokat ugyanis nem a harctéren, hanem az ütközetek közti felőrlő és megrázó pillanatokban kell keresni. A fagyos Oroszországnál aligha találunk lehangolóbb és pusztítóbb helyszínt a második világháború idején. Köszönhetően mindez Tél Tábornoknak, aki ezúttal is emberek ezreit vezette a halálba, oldaltól függetlenül. Ezért a német katonák szenvedései a másik oldal tortúráját is prezentálják, az ő éhezésük a másiké, a fagyott hullákból álló utak az oroszok talpa alatt is ropognak...

Fehér pokol - Repülőgép szerencsétlenség, halálos landolás a vadonban, erős mínuszokban. A maroknyi túlélők megpróbálnak életben maradni, és segítséget találni. Azonban nem kisebb ellenséggel kell szembenézniük, mint a természettel és annak gyermekeivel. Járhatatlan erdők, fagyos hideg és egy kitartóan üldöző farkas falka ered a túlélők életéért, akiknek esélye szinte percenként csökken.

Tortúra - Ki ne szeretné most, hogy rengeteg hó vegye körül? Jó lenne, igaz? Nos, valószínűleg úgy, ahogy ezt Stephen King elképzelte, már kevésbé lenne csábító a dolog. Főleg, ha megtudjuk a részleteket is! Paul Sheldon író szerencsésen megmenekül, miután autójával balesetet szenved, Colorado elszigetelt, nyomasztó hangulatú hegyvidékében. Szerencséje azonban hamarosan kínszenvedésbe vált, ugyanis megmentője - aki nagy rajongója a munkásságának - Annie Wilkes nem akarja elengedni a lábadozó férfit otthonából. A nő egyre kezelhetetlenebbé és agresszívebbé válik, beteges rajongása őrületre vált. Sheldon rádöbben, hogy csak egyetlen úton távozhat a hó rejtekében megbúvó, pokoli házból...

Jégkorszak - A fentebb írt drámaiság és horror után egy kis csillapító a végére. Chris Wedge és Carlos Saldanha animációs vígjátéka tizenegy év után sem volt képes veszíteni a nevetőizmokra gyakorolt hatásából. A mamutból, lajhárból és kardfogú tigrisből álló trió különös kalandja - amiben egy embergyermeket próbálnak visszajuttatni a törzséhez - az egyik leghangulatosabb kalanddá vált, mai az időszámításunk előtti időket illeti. Kiváló karakterek, az egész család számára élvezetes poénok és pofás animáció, no meg rengeteg jég és hó, ami kihagyhatatlanná teszi a filmet, akár látta már az olvasó, akár nem!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)