zenés darab

Bata Éváé a Ruttkai-emlékgyűrű

A Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján Bata Éva kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt. A csodálatos színésznő emlékére alapított díjat minden évben, születésnapjának előestéjén, december 30-án adja át lánya, Gábor Júlia, annak a színésznek, aki abban az évben a legkiemelkedőbb művészi teljesítményt nyújtotta.

Tovább

Csalogány család - zenés komédia a Karinthy Színházban

Egy kellemes zenés komédiával Csalogány Család indítja az új évadát a színház. Gesztesi Károly, Voith Ági, Bacsa Ildikó, Székhelyi József és Széles Tamás közreműködésével. Érdekesség, hogy a zenei összeállítást Gesztesi Károly fia, Máté készítette Bradányi Iván dalszövegei alapján.

Tovább

Hitted volna? - Kern András és Hernádi Judit vígjátékban

Az Orlai Produkció 2013. október 3-án mutatja be Hernádi Judit és Kern András főszereplésével a Hitted volna? c. legújabb vígjátékát a Belvárosi Színházban. A vígjáték két középkorú ember baráti-érzelmi kapcsolatát idézi meg és jeleníti meg a színpadon Verebes István rendező.

Tovább

Csonka András Heródes szerepében

2013. január 31-től Nagy Sándor és Ádok Zoli után Csonka András is bemutatkozik Heródes szerepében! András tavaly ősszel nagy sikerrel debütált a Madách Színházban a Mary Poppins c. musical mindig vidám kéményseprőjeként, és Berti után most egy újabb karakterrel ismerkedik. A próbákat már elkezdte és remekül halad az önimádó, szarkasztikus, gúnyolódó Heródes megformálásával.

Tovább

Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel a Bandy lányok és az Esőember

Székelyföld legjelentősebb kulturális eseményén a zenei és egyéb kulturális programok mellett először a Kulka János és Nagy Ervin főszereplésével, Anger Zsolt rendezésében játszott Esőember lesz látható, április 22-én, vasárnap, a Tamási Áron Színház nagytermében. Amely alig egy év alatt ünnepelhette 100. előadását a magyarországi színpadokon – másnap, április 23-án, hétfőn, ugyancsak a Tamási Áron Színházban Hernádi Judit és Udvaros Dorottya zenés játékát, A Bandy-lányokat tekinthetjük meg.

Tovább

Toldi a RAM-ban

Arany János művéhez a Ghymes együttes tagja, Szarka Gyula komponált egyedi muzsikát - a Toldi című zenés költeményt Meskó Zsolt rendezésében, Román Sándor koreográfiájával március 23-án, szombaton 19 órakor, mutatják be a RaM Colosseumban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

Tovább