A dánok szeretik a kultúrát és a színházat

Dániában rengeteg kulturális programon vesznek részt a családok, legyen az egy közös színházi látogatás vagy egy családi mozi, számukra a hétvége kizárólag a társas kapcsolatok ápolására van. A Trendhim dán cég magyar munkatársát kérdeztük, hogy a való életben ez hogyan is működik. Aki egyértelműen azt a választ adta, hogy dán emberek nagyon család centrikusak és mindenfajta kulturális programra nyitottak.

A Matador nevezetű, Dán musical 2007 óta van jelen, ami egy Dán tv sorozat alapján íródott. Legelőször 2010 júniusában mutatták be a híres Koppenhágai Operaházban. A történet Lise Nøregaard híres Tv sorozata alapján született, amit Peter Langdale producer és Bent Fabricius-Bjerre zeneszerző hozott létre. Az előadást sokan a Dán Nemzeti Kamarazenekarral társítják.
A musical története egy kis Új-zélandi városban játszódik, ahol bemutatják a családok sorsát a Második világháború és a német megszállás előtt és közben.

Klokkeren fra Notre Dame, más néven a Notre Dame-i toronyőr a másik olyan dán musical, amely világhírű sikert aratott. A musicalt Knud Christensen komponálta és írta is egyben 2002-ben. A történet főszereplője a barátságos Quasimodo, aki Párizs fölött él egy harangtoronyban. A történet gonosz szereplője, Frollo megtiltja, hogy a púpos harangszó betegye a lábát a városba, azonban a kíváncsi Quasimodo Bolondok napján összeszedte minden bátorságát és elindult felfedezni az ismeretlen világot. A kaland során a csodálatos Esmeralda és bumfordi kecskéje segít neki, hogy túlélje az eltervezett kalandot. A darabot a magyar musicalrajongók is élvezhetik augusztustól!

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Új hozzászólás beküldése

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • Minden email cím át lesz alakítva ember által olvasható módon, vagy (ha a JavaScript engedélyezett) ki lesz cserélve kattintható, de biztonságos hivatkozásra.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.
Az űrlap beküldése a Mollom adatvédelmi irányelveinek elfogadását jelenti.