Utazás Magyarországra vagy bárhova máshova? Nem gond, közben pénzt is kereshetünk!

Egy jó pár éve már kinyílott a világ a magyarok számára is, az utazások belföldön vagy éppen külföldi desztinációk felé, a mindennapok részévé váltak. Ma már az, hogy valaki egy hétvégére elugrik Olaszországba vagy Angliába, egyáltalán nem meglepő és furcsa dolog. És nap mint nap láthatunk posztokat különféle influenszerektől a közösségi médiákban, akik abból élnek, hogy mindenfelé utazgatnak a világban és képeket posztolnak erről.

De nem csak posztolással lehet pénzt keresni utazás közben, de ott a sport fogadás, az online munkavégzés vagy éppen egy passzív jövedelmet biztosító blog írása és így tovább. Ma tehát már egyáltalán nem kell hatalmas megtakarításokat összeszedni ahhoz, hogy végig tudjuk utazni a világot és közben a külföldi utazás költségeit meg is finanszírozzuk.

Ha úgy döntöttünk, hogy eljött az idő a nagy utazás végrehajtására, akkor az útitervünk kitalálása mellett azt is jól át kell gondolnunk, hogy miből fogjuk majd fenntartani magunkat az egyes országokban, ahol éppen tartózkodunk.
Előzetesen tehát érdemes már belevágni valamibe, hogy ne egy ismeretlen helyen kelljen aztán azon gondolkodnunk, hogy miből veszünk majd ki egy szállást. Nagyon fontos finanszírozási lehetőség az, hogy ma már az interneten számos olyan weboldal és applikáció érhető el, amivel nagyjából bármit bérbe adhatunk.

Van külön applikáció
● a lakásunk kiadására,
● kiadhatjuk a garázsunkat,
● parkolóhelyünket,
● kölcsönözhetjük a ruháinkat,
● kerékpárunkat,
● sportfelszerelésünket és így tovább.

Ezek mindegyike passzív és fix jövedelmet biztosít az utazásunk során. Természetesen ha álmunk az utazás Magyarországra, akkor értelemszerűen ezt másképp kell majd kitalálnunk.

A legjobb opciók a pénzkeresetre utazás közben

A nagy utazás során természetesen van lehetőségünk arra, hogy fizikai munkával, menet közben 1-2 napot eltöltve keressünk pénzt. Persze ez attól is függ, hogy éppen hol van az a külföldi utazás és milyen képességeink vannak, de például zenélhetünk az utcán, segíthetünk gyümölcsöt szedni egy farmon, kisegíthetünk egy bárban vagy éppen taníthatunk nyelvet valahol.
Ezek pont arra jók, hogy egy kisebb összeget összeszedjünk, ami lehetővé teszi, hogy a következő állomásunkhoz el tudjunk utazni. És a harmadik opció az online pénzkereset, amelyre jó lehetőséget biztosítanak a különféle online munkákat kínáló weboldalak vagy a bukmékerek Magyarországon is.
Hiszen a sportfogadás is lehet egy olyan opció, ahol tudással és rutinnal, pár órás időráfordítással képesek lehetünk egy kis pénzt keresni és nem is kell ehhez óriási összegeket kockáztatnunk. Plusz ugye a sport fogadás azért is jó lehetőség, mert nagyon gyors pénzkereseti lehetőséget biztosít minimális fizikai erőbefektetéssel és mindössze egy jó internetkapcsolat kell hozzá, ami pedig már azért mindenhol rendelkezésre áll.

Ugyanúgy működik akkor is, ha éppen külföldön élő magyarként utazás Magyarországra a nagy álmunk. A következőkben részletesen megmutatunk néhány olyan opciót, amit igénybe vehetünk arra, hogy könnyedén pénzt keressünk külföldön egy utazás során. Már persze ha alapból nem az a munkánk mondjuk légikísérőként vagy idegenvezetőként, hogy utazzunk.

A tanítás az egyik legnagyobb ilyen lehetőség, sok nemzetközi iskolahálózat biztosít arra lehetőséget, hogy a tanáraik időnként más-más országokban folytassák a tanítási tevékenységet. De nem kell ehhez alkalmazottnak sem lennünk, ha beszélünk nyelveket, akkor bárhol és bármikor belevághatunk egy ilyen küldetésbe. És nem is kell nagyon keresnünk hozzá helyi támogatást, hiszen ma már az online oktatás időszakát éljük, tehát egy-két órát megtartva Skype vagy Teams segítségével a szállodai szobánkban meg tudjuk keresni a következő 1-2 napra való pénzünket.
Dolgozhatunk szabadúszóként is, ebben különféle weboldalak és applikációt segítséget is tudnak nyújtani, főleg, ha olyan jellegű készségeink és képességeink vannak, amelyek jól jöhetnek sokak számára. A következő opció az, hogy egy közösségi oldalt vagy blogot indítunk és ebből próbálunk meg pénzt keresni. Vannak olyan utazók, akik például azzal keresnek pénzt, hogy magáról az utazásról posztolnak és az aktuális hely látványosságait mutatják be egy posztban. Napjainkban talán ez a legnépszerűbb olyan pénzkereseti mód, amellyel úgy keresnek pénzt sokan, hogy közben pihennek és utazgatnak.

További pénzkereseti lehetőségek és egy kis konklúzió

Érdemes még kiemelni az utazások során történő pénzkeresethez azt, amikor passzív jövedelmünk van. Ez annyira nem egyszerű, mint a korábbi opciók, hiszen előtte azért ebbe kell befektetni munkát bőven. Itt ugye alapvetően befektetésekre lehet gondolni, de a passzív jövedelemszerzésre jó lehetőség egy vállalkozás is, vagy például termékek webshopban történő árusítása, ahol a termékeket valamelyik családtagunk vagy egy alkalmazottunk küld el a vásárlóknak. Ennek tovább gondolt változata az, amikor az utazás közben készítünk dolgokat és azt az utazás során árusítjuk. Ez akkor lehet jó opció, ha éppenséggel jók vagyunk valamilyen művészeti ágban, tehát tudunk ékszereket, kisebb szobrokat készíteni egy hostel szobájában például.
És lehet például így egy jó utazási mód az, hogy a különféle nagy bolhapiacokat és vásárokat keressük fel világszerte. De folytathatjuk még a felsorolást a különféle pénzkereseti opciókkal, lehetünk például modellek, amikor a saját portfoliónkat árusítjuk, de értékesíthetjük a különféle stock fotós oldalakon a fotóinkat is, amelyeket az úton készítettük. Van jó pár opciónk tehát, amelyeket kihasználhatunk, ha utazás közben, utazás során szeretnénk pénzt keresni és elég jól belátható, hogy ma már egyáltalán nem lehetetlen 1-2 év alatt úgy körbejárni a világot, hogy közben alig pár ezer forinttal a zsebünkben indultunk útnak. Ha ez hihetetlennek tűnik, akkor mindenkinek azt javasoljuk, hogy nézzen körbe az interneten, hogy megnézze hányan csinálják napjainkban is ezt.

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 szavazat)