Stabil internetkapcsolat az utazás alatt

Érdemes felfedezni a legjobb lehetőséget az internetkapcsolat megszerzéséhez a világ körüli utazás során, hogy az új országok és kultúrák megismerése álom legyen és ne bosszankodás. Amellett, hogy a világháló igénybevétele kényelmi funkció sokat segíthet az utazásunk előtt és közben is. Aki pedig digitális nomád életmódot folytat, nem élhet nélküle.

Biztonságos és megbízható internet utazáshoz

A mobilinternet-hozzáférés sok utazó számára elengedhetetlen feltétellé vált. Ha például digitális nomádkodunk, akkor biztonságossá kell tenni a mobilinternet-kapcsolatot, hogy útközben is távolról dolgozhassunk, vagy elérhessük az https://5-gringos.com weboldalt. Az üzleti utazás mellett sokan veszik igénybe a közösségi-médiát, hogy képeket posztoljanak az izgalmas nyaralásról. Amint láthatjuk, különböző okok miatt van szüksége netes kapcsolatra az utazás során. Nézzük, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk:

Alternatívák az internethez bárhol a világon

Az utazás közbeni kapcsolattartás lehetőségeinek listája nagyon eltérő. Választhatunk nemzetközi eSIM-kártyát, klasszikus SIM-kártyát, hordozható WI-FI-eszközt, és akár nyilvános vezeték nélküli szolgáltatásokat is elérhetünk a repülőtereken és a helyszíneken. A korábban már említett 5gringos webes felület szintén használható a következő lehetőségek bármelyikével.

Utazás hordozható vezeték nélküli kapcsolat segítségével

A hordozható modemként ismert berendezések sok utazó számára jelentenek megoldást, akiknek különféle eszközöket kell az internethez csatlakoztatniuk, és távolról dolgoznak. A SIM-kártyákhoz hasonlóan ezek technológiai fejlődése is egyre kifinomultabb megoldásokat eredményezett, amelyek stabilitást és egyszerű használatot kínálnak.

A hordozható WI-FI előnyei
- Csatlakozik a mobilhálózatokhoz
- Különféle eszközökről böngészhetünk (akár az 5gringos weboldalt is)
- Újratölthető akkumulátorral rendelkezik
- A számítógéphez csatlakoztatható kábel jár hozzá

Bérelhetjük őket megbízható szolgáltatónknál, de elvesztés esetén többletköltség merülhet fel.

Csatlakozás nyílt vezeték nélküli hálózatokhoz

Kétségtelen, hogy a nyilvános WI-FI hálózatok elérése az egyik legolcsóbb alternatíva az utazók számára. Ez egyben sok problémaforrás okozója is, mert veszélyezteti a csatlakoztatott mobileszközökön tárolt adatokat. Ennek következtében fennáll a személyes adatok, például jelszavak, számlaszámok és egyéb érzékeny információk ellopásának kockázata. Azonban, ha betartjuk a szükséges intézkedéseket, akkor elkerül a baj.

Kapcsoljuk ki az automatikus szinkronizálást az olyan alkalmazásoknál, mint az e-mail, a naptár stb. Csak megbízható és biztonságos weboldalakat – az 5gringos is ilyen, ügyelnek az adatvédelemre – keressünk fel, és ne jelentkezzünk be egyetlen oldalra vagy alkalmazásba sem, különös tekintettel a netbankba! Az ilyen hálózatokat csak és kizárólag szükség esetén használjuk.
Utazás roamingkapcsolat segítségével

Ha megnézzük mobiltelefonunk beállításait vagy konfigurációs ikonját, és kiválasztjuk a Hálózatok és internet, majd végül a Mobil/mobilhálózat lehetőséget, megtaláljuk azt az opciót, hogy „barangolási szolgáltatásokon keresztül csatlakozzon” a világhálóhoz. Más szóval, ez az a szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy élvezzük az internetkapcsolatot saját szolgáltatónkon keresztül azokon a területeken, ahol az adatcsomagunk nem rendelkezik lefedettséggel, például amikor nemzetközi – EU-n kívüli területekre utazunk.

A barangolás előnyei az utazásunk során:
- Ugyanazt a számot használjuk az adott országában
- Jelenlegi díjcsomagunkhoz tartozó összes mobiltelefon-szolgáltatás rendelkezésünkre áll
- Tartalmazza a hanghívásokat, a szöveges üzeneteket és a böngészési adatokat
- Jó az internet sebessége és lefedettsége
- Az Európai Unió tagországaiban ingyenes roaming áll rendelkezésre

Amit a nemzetközi roamingról tudni érdemes, hogy minden hívás költsége nagyon magas, a bejövő hívásokért is díjat számítanak fel, illetve az utazásunk végén meglepetés számlát kaphatunk adathasználatról és a szöveges üzenetküldésről. Ennek kiküszöbölésére jó ötlet lehet, ha a célországban vásárolunk helyi SIM-kártyát, igaz ugyan, hogy a telefonszámunk más lesz és minden applikációt ismét le kell tölteni, de legalább a barangolásért annyit fizetünk, mint itthon.

A fentiek mellett ne feledkezzünk meg a tartalék lehetőségekről sem. Tartsunk magunknál olyan alkalmazásokat vagy offline tartalmakat, amelyek segítségével folytathatjuk tevékenységeinket, akár internetkapcsolat nélkül is, amíg vissza nem áll a stabil kapcsolat. Legyünk rugalmasak és türelmesek. Az utazások során néha előfordulhatnak technikai problémák vagy a kapcsolatvesztés, de a megfelelő előkészületekkel és eszközökkel könnyedén kezelhetjük ezeket a helyzeteket, és élvezhetjük utazásunkat anélkül, hogy a netkapcsolat hiánya gondot okozna.

Fotó:Unsplash.com

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)