Kellemes kirándulás a Wörthi-tó körül

A Wörthi-tó egy lenyűgöző természeti csoda Ausztriában, a természet és a pihenés szerelmeseinek paradicsoma. Az ott tartózkodóknak számos lehetőséget kínál a tó felfedezésére, köztük a Hop-on-Hop-off hajózást, ami egy kellemes és kényelmes módja annak, hogy megismerjük a környéken lévő településeket (pl.: Klagenfurt, Pörtschach, Maria Wörth, Velden).

A Wörthi-tavi Hop-on-Hop-off hajózás lehetővé teszi, hogy a tó különböző pontjain szálljunk fel és le a kikötőkben. Ez a rugalmas megoldás lehetővé teszi, hogy megtekinthessük a tó különféle részeit, miközben saját tempóban deríthetjük fel a környéket Klagenfurt és a tó másik része Velden között. Az utazás során a hajók gyakran megállnak a festői falvakban (pl.: Maria Wörth) és városokban, amelyek a tó partján helyezkednek el. Itt megismerhetjük a régió kulturális örökségét, élvezhetjük a helyi gasztronómiát, és megcsodálhatjuk a varázslatos tájat. A hajózás során többnyire angol és német nyelvű kommentár is rendelkezésre áll, hogy információkat kapjunk a környezetről és a kulturális vonzerőkről.

Az időjárástól függően a hajózás több órát vagy akár egy egész napot is igénybe vehet. A hajók általában rendelkeznek fedélzeti kávézóval és terasszal, így élvezhetjük a panorámás kilátást, miközben frissítő italokat vagy könnyű harapnivalókat fogyasztunk. A Wörthi-tavat körbejárhatjuk kerékpárral, autóval vagy épp a menetrend szerint közlekedő vonatokkal.
Veldenben üljünk fel a városnéző kisvonatra, amely minden 30 percben közlekedik és több helyen is megáll, hogy jó fotókat készíthessünk a kaszinójáról ismert településen.

A Wörthi-tó ideális választás lehet azoknak, akik szeretnék felfedezni gyönyörű vidéket, és akik élvezik az Alpok sokoldalúsága nyújtotta élményt. A kirándulás lehetőséget ad arra, hogy közelebbről megismerjük a tó jellegzetességeit, miközben élvezzük a természet csodáit és a nyugalmat.

Tapasztaljuk meg a tó partján elterülő falvak, városok és tájak szépségét, és éljünk át egy igazán különleges élményt Ausztriában.

Sétahajó infó (angol nyelven): https://www.woertherseeschifffahrt.at/en/
Vonat (angol nyelven): https://www.oebb.at/en/fahrplan/fahrplanauskunft/scottymobil

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)