A Horvát tengerpart gyöngyszemei: KRK sziget és Trogir

A KRK sziget, Horvátország legnagyobb szigete, nemcsak méretében különleges, hanem gazdag történelmi öröksége, csodálatos természeti szépsége és lenyűgöző kulturális sokszínűsége miatt is. KRK szigete fehér kavicsos tengerpartjával, kristálytiszta tengerével és gazdag gasztronómiájával igazi paradicsom a nyaralók számára. Néhány mérföldre délre, a szárazföldön található Trogir, egy másik gyöngyszem a horvát tengerparton.

Az ősi város, Krk, a sziget központja, amelynek középkori várfalai és csodálatos kőutcai labirintusa a középkorba repít minket vissza. A Frankopan kastély, az óváros egyik legfontosabb látványossága, tökéletesen megőrizte történelmi jellegét. Ezenkívül a szigeten található a lenyűgöző Baska tabletta, a legrégebbi horvát nyelvű szöveges emlék.

A KRK szigeten töltött idő alatt érdemes ellátogatni a csodálatos Kvarner-öbölbe, ahol a delfinek gyakran látogatók, és élvezni a lenyűgöző naplementét az Adriai-tenger felett.

Trogir

A város történelmi központja az UNESCO világörökségi listáján szerepel, és tele van gótikus, román és reneszánsz épületekkel. Az óváros apró kőutcai labirintusában barangolva felfedezhetjük a Szent Lőrinc katedrálist, amely híres a Mestrovic kapujáról, egy mesteri kőfaragványról.

Trogir városa a Kamerlengo vár romjaival is büszkélkedhet, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a tengerre és a közeli Split városára. A város pezsgő éjszakai életéről és a finom helyi konyháról, különösen a friss tenger gyümölcseiről sem szabad megfeledkezni.

Mindenkinek ajánlott, hogy látogasson el KRK szigetére és Trogir városába, hogy megtapasztalja Horvátország igazi kincseit, melyek a történelmi örökség és a természet varázslatos összhangját nyújtják.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)