Gdansk és a csodálatos három város

Gdansk, egy lenyűgöző város a Balti-tenger partján, a három város - Gdansk, Sopot és Gdynia - központja, melyek együtt alkotják a Trojmiasto (Háromváros) metropolitánus területét. Mindegyik település különleges hangulattal és különböző látványosságokkal büszkélkedhet.

Gdansk a középkor és a modern kor találkozását tükrözi. Elsőként látogassunk el a híres Dluga (Hosszú) utcai gyalogos zónába, mely a város szívében található, tele csodálatos reneszánsz stílusú épületekkel és kávézókkal. Itt található a Márvány Ház és az Arany Ház, amelyek gyönyörű példái a gótikus építészeti stílusnak. Ne hagyjuk ki a Szent Mária Bazilikát sem, mely a világ legnagyobb téglából épült temploma.

Következő állomásunk Sopot, a Balti-tenger legismertebb üdülőhelye. Ideális hely a pihenésre és a szórakozásra egyaránt. Itt található az Európa leghosszabb fából épült mólója, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre. Ne felejtsük el megnézni az óriási, elferdült "Krzywy Domek" (Ferde Ház) épületet is a főutcán, ami a város egyik legnépszerűbb látványossága.

Végül megérkeztünk Gdyniába, a modern tengerparti városba, mely híres hatalmas kikötőjéről és hajóépítő iparáról. Itt található a Balti-tenger Múzeuma, melyben az ókori tengeri kultúrák történetét ismerhetjük meg. Továbbá látogassunk el a II. Világháború Emlékmúzeumba, ahol részletesen megismerhetjük a háborús Lengyelország történelmét.

A Trojmiasto területe mindenképpen megér egy látogatást. Mindhárom városban gazdag történelmi és kulturális örökséget, valamint lenyűgöző építészeti és természeti szépségeket találunk. A települések közt jól kiépített tengerparti gyalogosút, illetve sétány található, illetve felszállhatunk a helyi vonatra is, amely a magyar HÉV-re hasonlít, a jegyet automatában vagy online is megvehetjük.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)