Bécs – Ausztria sokszínű kulturális fővárosa

Bécs gazdag történelmi hátterével és lenyűgöző kulturális életével vonzza a turistákat világszerte. Ez a gyönyörű város tele van olyan nevezetességekkel, amelyek közül néhány egyedülálló és elragadó élményt nyújt. Autóval és a sűrűn közlekedő RailJet, illetve RegioJet vonatokkal alig három óra alatt elérhető a nyüzsgő osztrák település.

Látnivalók minden korosztály számára

Time Travel Erlebniswelt: Bécs lenyűgöző múltjába való utazásra invitál ez az interaktív múzeum és egyedülálló élményt kínál, ahol a látogatók visszarepülhetnek az időben, és felfedezhetik Bécs történelmi eseményeit. A látványos bemutatók, élethű díszletek és lenyűgöző effektek segítségével a múzeum valóságosnak tűnő élményt nyújt a múltba való utazásban. A Time Travel Vienna 5D mozival, animációs viaszfigurákkal és multimédiás műsorokkal, valamint rendkívüli hang- és fényhatásokkal teszi Bécs mozgalmas történelmét egyedülálló módon kézzelfoghatóvá és átélhetővé. A Habsburg-show keretében például interaktív módon megismerhetjük a legendás dinasztiát. Az időutazáson megtapasztalhatjuk, milyen volt az élet Bécsben a pestis idején, és miért lehet humorral, borral és énekkel túlélni még a pestist is. Az utcazenész Augustin a pestissel vált híressé. Egy nap nagyon ittasan összeesik, és a városon kívüli pestisgödörbe viszik. Csak másnap reggel húzzák ki újra, énekelve, és azóta az „Oh du lieber Augustin” című dalból ismeri őt minden bécsi. Természetesen nincs kaland Mozart és Strauss zenéje vagy élete nélkül Ausztriában. Az interkatív bemutatón a kor két zenész zsenije vitatkozik arról, hogy ki a jobb.A zenés VR-kaland pedig lenyűgőző!
Jegyvásárlás és bővebb infó: https://www.timetravel-vienna.at/hu/ Érdemes online foglalni, hogy elkerüljük a tömeget.

Práter: Ha egy kis szórakozásra vágyuk, a Práter kötelező program! Ez Bécs híres vidámparkja, amelynek központi látványossága a híres Riesenrad (óriáskerék). Az óriáskerékről lenyűgöző kilátás nyílik a városra, és a parkban számos izgalmas attrakció várja a látogatókat. Legyen szó akár vidámparki élményekről, akár pihenésről a zöld területeken, a Práter kihagyhatatlan a bécsi utazás során. Ezen a monumentális szerkezeten túlmenően egy város történetét és lelkét is őrzi. Ahogy a kabinjai emelkednek és süllyednek, úgy kalauzolják az utasokat egy időutazásra, melyben a múlt és a jelen keveredik. Az óriáskerék nem csupán panorámát kínál Bécs felett, hanem egy pillanatra megállítja az időt, hagyva, hogy a benne ülők rövid időre elmerüljenek a város varázslatos atmoszférájában.
Jegyvásárlás és bővebb infó: https://wienerriesenrad.com/en/home-2/

Hundertwasser House: Ha érdeklődünk a különleges építészeti stílusok iránt, mindenképpen látogassunk el ide. Ez az egyedülálló épület a híres osztrák művész, Friedensreich Hundertwasser koncepcióján alapul. A színes és organikus formákban gazdag épület vonzza a látogatókat szerte a világból. A Hundertwasser ház mellett található a Hundertwasser Village, ahol művészek által létrehozott üzletek, éttermek és kiállítások várják a vendégeket.

Bécs egyik ikonikus épülete a St. Stephen's Cathedral, mely egyben a város szimbóluma is. Ez a gótikus stílusú katedrális magasra nyúló tornyaival és gyönyörű belső terével lenyűgözi a látogatókat. A katedrális megtekintése mellett fel is lehet mászni az egyik toronyba, ahonnan fantasztikus panoráma tárul elénk.

Schönbrunn-i palota és kertek: A bécsi utazás során érdemes ellátogatni a Schönbrunni palotához és kertekhez. Ez a lenyűgöző barokk palota és a hozzá tartozó kertek az egyik legfontosabb műemlék Bécsben. A palotát korábban a Habsburg-család rezidenciájaként használták, és ma múzeumként működik. A hatalmas kertekben sétálva lehetőség nyílik a romantikus hangulatú Gloriette felkeresésére és a látványos díszkút megtekintésére is.

Bécs tele van további fantasztikus látnivalókkal, mint például a Bécsi Operaház, a Hofburg palota és a Belvedere palota. A városban sétálva és felfedezve garantáltan felejthetetlen élményekben lesz részünk.

Belvedere A híres barokk építész, Johann Lucas von Hildebrandt építtette a korai XVIII. században. 1714 és 1722 között a város erődítményein kívül épült komplexum eredetileg Savoyai Jenő herceg nyári palotájaként szolgált. Jóval később Ferenc Ferdinánd főherceg otthona lett, akinek 1914-es meggyilkolása kirobbantotta az első világháborút. Bár az alsó palota önmagában is lenyűgöző, ez a sokkal nagyobb felső palota, amelyet állami fogadásokra, bankettekre és bálokra használnak. Hildebrandt remekműveként tartják számon. A felső palota homlokzatában rengeteg építészeti találmány látható, elkerülve a palotákra jellemző fő tervezési problémákat: A Belvedere felső és alsó palotája is az osztrák festészetnek szentelt múzeum. A Belvedere fő attrakciója a 19. és 20. századi osztrák festmények gyűjteménye, amelynek középpontjában Bécs három kiemelkedő 20. századi művészének: Gustav Klimt (Csók c. műve kötelező látnivaló!), Egon Schiele és Oskar Kokoschka munkái állnak. Klimt volt a legidősebb, és mire segített megalapítani a szecessziós mozgalmat, sajátos festészeti stílust alakított ki, amely forradalmi módon ötvözte a realista és dekoratív elemeket.
Mindkét Belvedere palotában számos szoba modern múzeumi galériává lett felújítva.
Jegyvásárlás és bővebb infó (angol és német nyelven): https://www.belvedere.at/en/tickets

Albertina múzeum: Ez az impresszionista és modern művészeti kiállításokra specializálódott múzeum lenyűgöző gyűjteménnyel rendelkezik. Fedezzük fel a híres műalkotásokat, például Dürer, Monet, Picasso és Klimt műveit. A múzeum épülete is lenyűgöző, és remek kilátást nyújt a városra.

Kombinálva a város gazdag kulturális kínálatával és kulináris élményeivel, ezek az attrakciók garantáltan felejthetetlenné teszik a kirándulást a bécsi metropoliszban. Érdemes napijegyet vásárolni (applikáción keresztül és ellenőrzéskor bemutatni!), amely minden közlekedési eszközre érvényes.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)