Az év legszínesebb időszakában ideális lehetőség kínálkozik Közép-Európa kisvárosainak felfedezésére

Elérkezett az évnek az a szakasza, amikor a természet a legváltozatosabb színekkel pompázik, és ez a legjobb idő arra, hogy felfedezzük FlixBus-szal Közép-Európa eldugott gyöngyszemeit. A szomszédos országokban található kisvárosok történelmi emlékeket, kultúrát és lenyűgöző nevezetességeket kínálnak, melyek felfedezése minden korosztálynak remek kikapcsolódást nyújt. Merüljünk el együtt négy ilyen hely csodáiban: Bad Schandau, Liberec és Drezda.

Bad Schandau: A természet ölelésében

Bad Schandau egy gyönyörű kisváros, amely a cseh határ mentén, a Szász-Svájci Nemzeti Park mellett helyezkedik el. Ez a hely tökéletes választás azoknak, akik a természet közelségében szeretnének kikapcsolódni. Történelme messzire nyúlik vissza, a város már a 18. században is ismert volt gyógyító hatású termálvíz forrásának köszönhetően. Ezt a mai napig élvezhetjük az itt található Toskana-Therme Spa exkluzív fürdőben, amely izgalmakkal teli helyként szolgál, ha elmenekülnénk valahova a hideg elől. Szász Svájc leglátványosabb sziklaképződménye, a Schrammsteine is könnyen megközelíthető a városból, és a kiváló lehetőséget kínál azoknak, akik természetközeli aktív kikapcsolódásra vágynak, hiszen itt lehetőségük van túrázásra és hegymászásra is.

Liberec: Szórakozás az egész családnak

Csehország hatodik legnagyobb városa a cseh Manchesternek is nevezett Liberec nagyszerű célpont akkor is, ha egy könnyű városi sétára vágyunk, de akkor is ha szórakozni szeretnénk. Hiszen a város főbb látványosságai közé főleg történelmi épületek tatoznak, mint a neoreneszánsz városháza és Valdštejn-félfából épült házak. Ezeken túl megtalálható a városban a legrégebben nyílt cseh állatkert, illetve a Babylon központ is. Utóbbiban vízi parkot, vidámparkot és Európa legnagyobb tükörlabirintusát is megtalálhatjuk, így itt az egész családnak lehetősége nyílik a kikapcsolódásra. A város tetején elhelyezkedő Jested-toronyban pedig a város panorámája mellett fogyaszthatjuk el ebédünket vagy vacsoránkat, vagy akár az éjszakát is eltölthetjük itt, hiszen egy 4 csillagos szálloda is található a különleges, domboldalra épült komplexumban.

Drezda: A művészet és a történelem városa

A németországi Szászország fővárosa, egy másik olyan hely, amely megéri, hogy a felfedezésére szánjunk egy hétvégét. A város híres a gyönyörű barokk építészeti remekműveiről, mint például a Drezdai Székesegyház és a Zwinger Palota. A hideg időben a múzeumok a legjobb helyek a melegedésre, és Drezda számos kiemelkedő művészeti és történelmi múzeummal áll rendelkezésünkre. Az Alte Meister Galerie a világhírű műalkotások gyűjteményével büszkélkedik, míg a Drezdai Kereskedelmi Múzeum érdekes betekintést nyújt a város kereskedelmi történetébe.

Ezek a kisvárosok mindössze néhány órányi utazásra vannak Budapesttől, és a hideg évszakokban kiváló célpontok lehetnek egy emlékezetes hétvégi kiránduláshoz. Rendkívül könnyen elérhetőek nem csak autóval, hanem kényelmes és költséghatékony módon is a Budapest és Berlin között közlekedő Flixbus járatokkal már 9599 Ft-tól. A buszokon elérhető Wi-Fi segítségével még út közben, az utolsó pillanatban is pontosíthatjuk a végső úti célunkat.

Bővebb infó itt: www.flixbus.hu/buszjaratok

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)